DS1 geeft visitekaartje af met klinkende overwinning op Saturnus

Na het goede begin van de competitie vorige week tegen het Papendrechtse DES mochten de dames nu aantreden in de eigen vertrouwde Zadkine hal tegen Saturnus uit Ridderkerk. Net als vorige week werd er fris en fruitig aan de wedstrijd begonnen en werd er al snel een voorsprong genomen. Saturnus bood in het begin echter goed tegenstand en nam zelfs een keertje brutaal de leiding, maar de Roda dames stellen al snel orde op zaken door treffers van Fiona en Iris. Na een fraaie uitgespeelde aanval is het Indra die een mooie treffer (haar eerste) scoort. Het is dat er in de eerste helft nogal slordig met de break out wordt omgesprongen waardoor de voorsprong beperkt blijft. Slordig afspelen leidt tot te veel bal verlies waardoor Saturnus een aantal keren in de tegenstoot kan toeslaan. In het 2e gedeelte van de eerste helft drukt Roda door via knappe goals van Simone en Natascha. Door verder goed te verdedigen en prima keeperswerk van Yvette van Winkel wordt het verschil snel groter en breekt de rust aan met een 13-6 voorsprong.
 
In de 2e helft is het zaak niet te veel te verslappen. Het eerste doelpunt is weliswaar voor Saturnus, maar daarna komen de Roda dames op stoom. Door het constante verdedigende druk zetten op de Saturnus aanval lukte het de tegenstander niet tot scoren te komen. En als ze wel een kans kregen stond daar altijd nog Yvette of moest er zo scherp geschoten worden dat de paal in de weg stond. Roda daarentegen ging een steeds hoger tempo hanteren in de break out en de gewone aanval met diverse prachtig uitgespeelde goals tot gevolg. Marieke en Cindy pakten hun doelpuntjes mee, waardoor iedereen in deze wedstrijd tot scoren kwam. Fiona en Iris scoorden er lustig op los waardoor het verschil verder bleef oplopen. Zij staan vaak aan het einde van prima en leuk uitgespeelde aanvallen waardoor de 31-12 eindstand uiteindelijk een echte teamprestatie is. Volgende week de derde wedstrijd tegen Indus dat vorig jaar in de zaalcompetitie als tweede en daarmee een plekje hoger eindigde dan Roda. Dit jaar mag Indus weer 2e worden, als Roda deze keer dan maar een plekje hoger eindigt..
 
De trainerts