E1: Dag en nacht

Na twee weken zaalseizoen is er al iets meer duidelijk over waar de E1 staat. Vandaar een verslag van de eerste twee wedstrijden.

Zaterdag 24 oktober

Uit tegen een bekende tegenstander. We openden het veldseizoen tegen TOGB en nu het zaalseizoen ook. We begonnen best goed en kwamen op een 2-5 voorsprong. Vanaf daar ging het moeilijker. We gingen veel richting de cirkel en bleven daar ook staan. Dat betekent meteen dat je niet meer kunt overspelen met elkaar.

Natuurlijk is dat jammer, maar als je alles al kunt hoef je niet meer te trainen. Als de verdediging maar geen gatenkaas wordt…

Dat gebeurde natuurlijk wel. We vingen allemaal wel een tegenstander op, maar als die dan gingen bewegen lieten we ze gewoon lopen. Uiteindelijk werd het zelfs 8-8. Dan is het ineens spannend. Wat gebeurt er dan nog in de laatste ruim 10 minuten? Vooral veel spanning en snel proberen te scoren. Gelukkig maakten we in de laatste 3 minuten twee goals om op 8-10 te komen en dus de wedstrijd te beslissen. Een dubieuze 9-10 mocht dan ook de pret niet drukken.

Niet goed gespeeld, maar wel op karakter twee punten meenemen.

Zaterdag 31 oktober

Thuis tegen een onbekende tegenstander, Twist (voormalig HWC). Hoewel de voorbereiding niet optimaal verliep begonnen we nu wel erg goed. Een 6-0 voorsprong is prima, maar het was geen goede weergave van de wedstrijd. We hebben de eerste helft nauwelijks een tegenstander over de middenlijn gelaten. Twist had wel twee goede keepsters, die ons vaak het scoren beletten. Deze tegenstander liep minder vaak achterlangs, maar wij lieten de keren dat het wel gebeurde geen pass toe.

De tweede helft schoven we de verdedigende lijn wat verder naar achteren. Ook speelde iedereen op iedere positie. Hierdoor kwam Twist iets meer in de wedstrijd en scoorden zij ook een aantal keer. Uiteindelijk werd het 10-3 voor Roda. Een duidelijk verdiende overwinning, maar vooral ook omdat we een stuk beter gingen spelen.