Meiden B: Francisca in vorm

Jawel, de 2e wedstrijd in de zaal, helaas het team nog niet compleet. Demi Pi hoopt deze week de trainingen te hervatten. Hopelijk zal dat snel resulteren in haar terugkomst.

Tegen een zeer op elkaar ingespeeld team van DWS moesten we kijken of we een oplossing konden vinden tegen hun zeer open verdediging. De opbouw werd snel vastgezet, waardoor de vanaf de hoeken moesten bewegen en instarten. Dat ging in het begin met moeite, maar naar mate de wedstrijd ging kwamen daar wel de mogelijkheden. Ook de cirkel kon hierin meer betekenen. Het zal trainen worden op eigen kansen, bewegen zonder bal en dreiging vanaf de hoeken.

In deze wedstrijd was met name Brenda in de goal redelijk in vorm. Alle tegendoelpunten vielen toch omdat de tegenpartij niet goed en strak verdedigden.

Maar vooral Francisca liet haar beste partij zien. Was aanwezig, startte in vanaf de hoeken en schrok ervan dat ze opeens alleen voor de keeper stond. Ze heeft (wegens privé-omstandigheden) een moeilijke week achter de rug, maar heeft laten zien dat ze er stond. Een dikke pluim voor haar en strekte in deze moeilijke tijd.

De komende weken veel trainen op vrijlopen en gaan voor de eigen kansen, 1 op 1 iemand voorbij gaan en kaatsen van en naar de cirkelloopster.

Onze kansen komen wel en de wedstrijden die we kunnen winnen zullen we er moeten staan.

Marcel