F-Team: Dingen veranderen

We zijn alweer een aantal weken onderweg in het zaalseizoen. Hiermee zijn een aantal dingen veranderd, de tweedejaars F mogen nu mee trainen met de E-jongens en meisjes. Tweedejaars F zijn de kinderen die volgend jaar 9 worden en daardoor in het seizoen 2016-17 in het E-team gaan spelen.

De speelwijze is ook veranderd, het F team heeft nu 9 spelers, dus 4 wissels. Dit betekent dat er meer en sneller gewisseld gaat worden, soms is dit in de hitte en door de druk van de strijd lastig. Er komt dus voor de kids nog meer speelplezier. Bij de thuis wedstrijden wordt er ook geen gebruik meer gemaakt van een scorebord dit om afleiding te voorkomen. Bij de uitwedstrijden kunnen we dit niet altijd bewerkstelligen.

We hebben nu 2 wedstrijden gespeeld met deze veranderingen. Ik kan zeggen dat het gewenst resultaat al zichtbaar wordt.

Vorige week zaterdag een thuiswedstrijd tegen Vires et Celeritas uit Gouda, waar we in het buiten seizoen tegen gespeeld hebben in de regen. Nu geen regen, maar onze eigen zaal met heel veel lijnen.

Gelukkig waren de doeltjes in de Zadkine aanwezig en konden we beginnen met de wedstrijd.

Leuke wedstrijd, veel gewisseld, goed verdedigd en mooie aanvallen waarbij de meeste toch hun kans grepen om te scoren.

Afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Atomium op Rotterdam-Zuid, voor ons speelde de D-girls tegen Atomium. Dit was een pittige wedstrijd, sommige van het F-team hebben gekeken hoe er gespeeld werd.

Door de wedstrijd voor ons hadden we weinig tijd om warm te lopen en gooien. Even met de coach en scheidsrechter de regels door genomen en kreeg gelijk de vraag of de wedstrijd met onze bal gespeeld mocht worden.

Ook tijdens deze wedstrijd werd er veel gewisseld. Een ieder heeft op de bank gezeten en voor de degene die wilde was er ook de mogelijkheid om te keepen.

Tijdens deze wedstrijd hadden we 4 keepers, fijn dat zij het wilden proberen en het ook gedaan hebben.

In de wedstrijd heeft iedereen kunnen laten zien dat ze goed in verdedigen en aanvallen waren.

Aankomende zaterdag een thuiswedstrijd tegen de Treffers.

Jullie Coach