DS1: De overwinning die je wist dat zou komen

De dames van Roda zijn het aan hun stand verplicht om de wedstrijd tegen hekkensluiter Savosa te winnen. Maar dat moet uiteraard eerst nog wel gebeuren. Voor de 2e week op rij een complete groep en dus volop gelegenheid om hoog tempo te spelen, want wissels zat. Savosa neemt echter brutaal een 1-0 voorsprong maar die wordt al snel te niet gedaan en Roda stelt snel orde op zaken. Een voorsprong van een aantal doelpunten wordt gestaag uitgebreid.

Simone en Indra scoren goede goals uit de hoek en Carine pakt haar doelpuntje mee na een hele mooie loopactie zonder bal. Cindy weet ze lekker van afstand te raken waardoor er bij rust een comfortabele 14-7 voorsprong op het bord staat. Eigenlijk heb je het idee dat er zowel aanvallend als verdedigend nog vooruitgang te boeken is in deze wedstrijd en dat is een mooie doelstelling voor de 2e helft. Maar die verloopt eigenlijk precies zoals de eerste helft.

Savosa pakt af en toe een doelpuntje mee maar vindt meestal de verdediging of de weer prima keepende Yvette van Winkel op haar weg. In de aanval zijn het Fiona en Yvette Stam die zoals gebruikelijk hun goaltjes meepakken. Er worden diverse snelle break-outs gespeeld die door Marieke, Natascha en Iris tot doelpunt worden gepromoveerd. Kristina heeft een paar prachtige assists waarmee ze diverse keren een medespeelster in scoringspositie brengt. Dit levert een paar mooie goals op. De voorsprong wordt steeds ruimer en wellicht is dat de oorzaak dat er in de slotfase een aantal slordigheidjes in de ploeg sluipen.

Desalniettemin is een overwinning met 25-14 een prima prestatie. Zeker als je als trainer het gevoel hebt dat er nog veel ruimte voor verbetering is.