D- Girls: Een leuke en sportieve wedstrijd tegen Helius

Op  zaterdag 5 december mochten we helemaal naar Hellevoetsluis om de wedstrijd tegen Helius te gaan spelen. Hadden we vorige wedstrijd nog goed nieuws dat Laila en Ruby weer terug zijn.  Hebben we nu weer het slechte nieuws dat Odessa met haar gezondheid kampt en Danique met haar knie nog 2 wedstrijden niet mag keepen. Ook Laila en Lenorah konden dit weekend niet spelen dus waren we weer van 11 speelsters naar 7 speelsters. Het houdt niet op dit seizoen…

Gelukkig wilde Tiffany ons doel verdedigen en Joelle ons in het veld helpen zodat we toch nog 2 wissels hebben.

Helius is geen bekende  tegenstander , we hadden dit seizoen nog niet tegen hun gespeeld, dus een beetje spannend was het wel. Helius nam de leiding in het begin van de wedstrijd maar daarna was het roda die door goed samenspel en goed verdedigen op een 1-7 voorsprong kwam. Er werd echt heel leuk gespeeld en Tiffany stond echt heel goed te keepen maar ook Helius speelt leuk handbal en hadden een goede keepster in het doel waardoor het echt een hele leuke 1e helft was. Met een 3-7 stand gingen we de rust in.

De 2e helft begon weer goed voor Roda en de stand werd naar 3-10 getrokken. Echter kwamen er toen wat slordigheden in het team , zowel in de aanval als in de verdediging. Er werd wat minder goed samengespeeld, te snel op het doel gegooid en het scoringsvermogen werd hierdoor dus ook een stuk minder. Helius is ook echt een team wat je niet moet onderschatten en gewoon lekker kan handballen. Het was dan ook aan Tiffany, die echt een geweldige wedstrijd stond te keepen,  te danken dat Helius niet al te dicht bij kwam. Bij een 5-12 stand was de wedstrijd afgelopen.

Het was echt een hele leuke wedstrijd, een goede tegenstander, sportief aan beide kanten en een hele goede scheidsrechter.

Tiffany: Held!! Meid, wat heb jij goed staan keepen. Vorige week liet je al zien dat je makkelijk kan invallen in het doel, maar vandaag was je echt nauwelijks te passeren! Superrr bedankt dat je bij ons wilde keepen!! Geweldig gedaan!!!

Joelle: Jij ook weer superr bedankt voor het meespelen!! Jouw doelpunt was echt zo super mooi! Hard onderkant lat en onhoudbaar voor de keepster! Verdedigend ook weer sterk! Het is niet te zien dat jij een E speelster bent, je speelt zo makkelijk mee in het team! Bedankt!!

Lisanne: Een ijzersterke 1e helft. Mooie passeerbewegingen, mooie doelpunten en verdedigend ook sterk. In de 2e helft iets minder van jezelf laten zien, gewoon blijven gaan meid! Je bent een hele goede opbouwster, blijf voor je eigen kansen gaan!

Nina : Op de cirkel ben je echt heel belangrijk, elke wedstrijd maak je je doelpunten. En het zijn er veel. Ook deze wedstrijd was je sterk!! Neem af en toe iets meer tijd voor je acties! soms wil je te snel schieten op het doel. Verdedigend een extra compliment!! Goed gedaan!

Ruby: Verdedigend laat jij je echt niet op zij zetten. Wat zijn we blij dat je er weer bij bent. Aanvallend iets meer durven meid! Ook jij kan het!! Je bent door je gezondheid lang afwezig geweest maar je laat zien dat je er weer helemaal bent! top gedaan!

Katie: Weer een leuk doelpunt gemaakt, je hebt een hoop kracht in je schot! Je moet echt vaker op het doel gaan gooien! 1x gooien en 1 doelpunt is mooi! Is een 100% score en zo pik je telkens wel je doelpunten mee maar je onderschat daarmee jezelf!! Een lekkere wedstrijd gespeeld!!

Lieke: Je zag hetzelf al aankomen, we miste de vaste opbouwspeelsters. jij zelf speelt liever hoek, daar voel je je fijn en dat doe je ook echt goed. Daarom mocht je op de hoek beginnen. Maar het onvermijdelijke kwam..je werd al heel snel naar de opbouw verplaatst. Zonder morren doe je dat, je gaat ervoor en je laat hele goede acties zien in de opbouw. Je bent voor mij als coach zijnde een vaste waarde, ik weet dat als ik je ergens neer zet dat het goed is. Zeker verdedigend. Op een gegeven moment had ik iemand nodig in het midden en dan ben jij ook de eerste die bij me opkomt om daarneer te zetten. En ook dat ging gewoonweg goed! Een lekkere wedstrijd gespeeld weer!

Otte: Ook jij hebt een heerlijke wedstrijd gespeeld en bent van onschatbare waarde in het midden. Je ziet wanneer en hoe je in moet starten, wie je aan kan of moet spelen, in de verdediging ijzersterk en je hebt een heel goed afstandsschot!! De keepster van Helius was heel goed en daardoor had jij wat pech in de afronding.  Ze was lekker lang en haalde moeiteloos de ballen uit de kruising! Maar je kan met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd!! top gedaan!

Busra: In de 2e helft zagen we dat je het handbalspelletje een beetje door gaat krijgen, het is nog moeilijk voor jou… zoveel regels, zoveel lijnen op de grond, zoveel aanwijzingen die je krijgt, maar je hebt het zeker goed gedaan!!! Je al zien dat het over een paar wedstrijden allemaal vanzelf gaat!! wij zijn in ieder geval blij dat je bij ons bent komen handballen!