E2: Op bezoek bij Zwarte Piet

De meiden mochten vandaag op bezoek in Hellevoetsluis bij Helius en zwarte piet. Een groot feest was het daar, bij binnenkomst direct Zwarte Piet met lekkere kruidnootjes en snoepjes. Gezellig dus. Helaas kon Scout niet meedoen met de wedstrijd, maar gelukkig kwam Ilse ons versterken. We hadden goed de ruimte gekregen om warm te lopen, de keeper warm te gooien dus een fijne wedstrijdvoorbereiding. We wisten dat Helius een beweeglijke tegenstander was de vorige keer op het veld. Helaas had regen toen de wedstrijd eerder doen stoppen. Daar zouden we vandaag geen last van hebben. Helius wint veel wedstrijden, dus vanaf de start zou de focus er moeten zijn.

Na het begroeten mochten de meiden lekker aan de gang. Al snel wisten ze het net gevonden, maar Helius had daar ook al snel een antwoord op, waardoor we 1-1 kwamen te staan. Toen werd er aan beide kanten goed verdedigd en gekeept, de meiden waren ook af en toe wat afgeleid door de Pieten langs de kant, dat was toch een soort van spannend. Maar na wat tips gingen ze de ruimte achter de verdediging zien, en werd er goed ingestart. Hierdoor viel er meer ruimte om op het doel te schieten vanaf de cirkel. Dat resulteerde ook in mooie doelpunten. Waardoor we de rust ingingen met een 7-2 voorsprong.

In de rust afgesproken om actief te blijven in de verdediging, en in de aanval met z’n allen op snelheid te vertrekken wanneer de bal in de groep komt. Zodat ook in de aanval wat meer snelheid komt, ook het instarten richting de cirkel erin proberen te houden.

De tweede helft bleven de meiden heel sterk in de verdediging en ook de keepster hield de ballen er goed uit. Van onze kant werden er weer mooie doelpunten gemaakt en ook de tegenpartij wist 1 keer te scoren. De meiden behielden goed de focus en zochten regelmatig het doel van de tegenpartij. Super! Eindstand 12-3

Na afloop natuurlijk een compliment voor deze meiden, en een lekker zakje kruidnoten van de coach!

Ilse bedankt dat je mee wilde doen. Je deed super je best, en die ene bal net op de lijn, super jammer, maar wij telden hem.

Hoop dat jullie allemaal een top pakjesavond gehad hebben!