DS1: Hard werken voor de puntjes tegen TOGB

Om bovenin mee te blijven doen in de competitie moest de uitwedstrijd tegen TOGB gewonnen worden. Dat is een lastige maar zeker geen onmogelijke opgave. Het is wel TOGB dat het best aan de wedstrijd begint en diverse keren op voorsprong komt. Groter dan 1 of 2 puntjes wordt het verschil echter niet en door doelpuntjes van Cindy, Iris en Fiona wordt bij 4-5 de eerste voorsprong in de wedstrijd genomen. Kristina pakt na een snelle tegenaanval haar eerste doelpuntje na haar rentree mee. Toch lukt het niet om een gaatje te slaan want ook TOGB komt iedere keer terug zodat de score richting de rust gelijk op gaat. Dat het bij rust gelijk staat (10-10) is dan ook geen verrassing.

In de tweede helft is het Roda dat wat scherper begint en met fraaie goals weet Yvette de score uit te bouwen naar 2 doelpuntjes verschil. Verdedigen zit het bij Roda wat beter dicht dan voor de rust. Simone en Marieke (die zeker niet wil verliezen omdat ze in Berkel en Rodenrijs les geeft en tegen de dochter van een collega speelt) staan uitstekend te verdedigen en geven hun tegenstanders geen enkele ruimte. In de goal keept Marian een prima tweede helft met reddingen op cruciale momenten. Vanaf de hoek wordt er door Natascha en Indra gescoord en langzaam maar zeker groeit het gaatje naar 4 punten. TOGB probeert in de laatste 10 minuten de wedstrijd nog te keren, maar dichterbij dan 2 punten komen ze niet. De dames hebben er hard voor moeten werken, maar uiteindelijk weten ze deze wedstrijd met 20-17 te winnen.

Doordat Conventus van Atomium heeft gewonnen, staan er nu 3 teams op een gedeelde eerste plaats met12 punten uit 7 wedstrijden. Door een doelsaldo van +55 mag Roda zich koploper noemen. Voor Conventus (+47) en Atomium (+10). Met 10 punten uit 7 wedstrijden staan Indus (+61) en DES (+9) er vlak achter. Met 5 teams dicht bij elkaar is de competitie dus enorm spannend.