D-girls: Vol ervoor gegaan

Vandaag mochten de meiden spelen tegen DWS en in plaats van op zaterdag speelden we nu op zondag. Helaas kon Marian niet coachen omdat ze mee ging doen met Dames 1 die een keepster nodig hadden. Dus de meiden moesten zelfstandig hun warming-up doen. En dat deden ze keurig. Direct aan het einde van de E wedstrijd bleef Tiffany in het doel staan, want ze zou ook nog bij de D keepen. Dus werd ze door de meiden D ook nog warm gegooid. Na een kort beginpraatje begon de wedstrijd al. De meiden waren met een vol team, drie wissels. Wat betekende voor sommige meiden veel doorwisselen.

De eerste tien minuten liepen de meiden een beetje achter de feiten aan. DWS maakte al snel 0-1, maar gelukkig had Lisanne daar met een mooie passeerbeweging en een hard schot een goed antwoord op. Na de 1-2 wist Lieke ook het net te vinden. Maar in de verdediging viel nog wel wat meer winst en focus te behalen. De aanvallen verliepen goed en snel, maar dit was bij de tegenpartij ook, die kreeg veel ruimte om op het doel te schieten. Ondanks dat Tiffany mooie ballen hield, ging er toch ook aardig wat in deze eerste helft. Maar met nog een aantal doelpunten van Nina, Laila en Lisanne gingen we de rust in met een stand van 11-8. Met name door goede aanspeel acties van Katie en Otte en Lieke kreeg Nina veel ruimte om deze doelpunten te maken.

In de rust veel complimenten voor de aanval, toch was het belangrijk om nog wat meer afstand van de verdediging te houden in de aanval en op snelheid in te starten en dan de bal te krijgen en de actie te maken, zo zou ook beter de ruimte benut kunnen worden die er ook echt wel lag. In de verdediging meer focus en beter de keeper helpen, dus alerter op de bal verdedigen.

De tweede helft wist DWS de score te openen, maar daarna gingen de meiden als een trein. Goed instarten, elkaar vrijspelen, de ruimte zoeken in de verdediging, maar ook collectief strak staan in de verdediging, en niet te vergeten de keepster die menig mooie bal eruit hield. Dit zorgde ervoor dat de meiden al snel uitliepen naar 16-9, de tegenstander kreeg ook nog een paar kansjes. Maar hier hield het niet op, de meiden waren echt op stoom en kregen de ene kans na de andere. Er was veel snelheid in de aanval, en met z’n allen werd er goed samengespeeld. Ook de omschakeling was goed, waardoor Katie Laila een mooie break aanspeelde en de meiden op snelheid richting het doel van de tegenstander konden. Dit bracht de uiteindelijke eindstand op 23-14.

Meiden wat waren jullie goed! Wat waren jullie op stoom en wat lieten jullie goed zien wat jullie geleerd hebben in de aanval. Mooie strakke schoten op het doel en snelheid in het samenspelen, maar vooral het gaan voor de bal en het spelen als team! Ondanks dat Marian er niet was, is ze enorm trots op jullie, net als ik!

Tiffany super bedankt voor je hulp! Je hebt je kranig geweerd!