DS2: Winst in Rozenburg

Vanmiddag mochten we naar Rozenburg om de wedstrijd tegen Indus te spelen. voor ons geen onbekende tegenstander. Op het veld hadden we dit team ook al tegenover ons gehad. Dat was toen geen succes, een wedstrijd om snel te vergeten! De stand loog er ook niet om met 21-10 werden we van het veld gespeeld.

Maar goed: vandaag een nieuwe wedstrijd en dus nieuwe kansen. We waren vast besloten om er vol voor te gaan en het Indus zo moeilijk mogelijk te maken. En dat we ervoor gingen was duidelijk, er werd echt super goed verdedigt en er was ook lekker veel snelheid in de aanval waardoor we op een 2-0 voorsprong kwamen. Uiteraard deed Indus wel wat terug, maar makkelijk was het niet voor hun om door de defensie van Roda te komen. Nogmaals, wat werd er goed verdedigt. En ook de aanval liep lekker waardoor de doelpunten ook wat rijkelijker vielen dan de andere wedstrijden. Soms kwam Indus gevaarlijk dichtbij maar dan wist er altijd iemand aan de kant van Roda het net van Indus weer te vinden waardoor de marge ongeveer 2 doelpunten in het voordeel van Roda bleef. Indus zette alles op alles om de stand gelijk te trekken en voerde de snelheid op, de ene na de andere break out werd er gelopen en gespeeld door hun maar de meiden van Roda gaven alles wat ze hadden en het lukte Indus niet om gelijk te komen.

Met een 7-9 stand konden we even gaan rusten. Het was duidelijk dat Indus nog meer in de break zouden gaan en dat ze Arjenne vast wilde gaan zetten. In tegenstelling hadden een volle wisselbank en moesten wij het doen met 1 wissel dus we konden ons borst nat maken voor de 2e helft.

In de 2e helft was de verdediging van Roda weer ijzersterk. Er werd ontzettend alert verdedigt en vooral heel goed gesloten en samengewerkt. De aanval ging ook weer lekker en de meiden lieten hele leuke aanvallen en combinaties zien, waardoor er gewoon een hele lekkere wedstrijd werd gespeeld. Het lukte Indus dan ook niet om dichterbij te komen. Zodoende konden we deze wedstrijd winnend afsluiten: 13-17.

De doelpuntmakers waren deze wedstrijd: Karin, Arjenne, Maaike, Pinar en Patricia 🙂

Meiden, wat hebben jullie lekker gewerkt. Dit was de laatste wedstrijd voor ons in 2015 en in 2016 gaan we er weer lekker vol tegen aan 🙂

Helaas was dit ook de laatste wedstrijd van Marion. Ze is verhuisd naar Utrecht en het handballen is helaas niet meer haalbaar. Meid, bedankt voor je inzet, enthousiasme en heel veel succes met alles! We gaan je zeker erg missen! Bedankt voor de lekkere appeltaart 🙂

Namens DS2: iedereen hele fijne feestdagen en een gezellig, sportief en gezond 2016!

Groetjes, Marian