DS2: Weer net niet

Door de drukke werkzaamheden, alle trainingen, verslagen schrijven en werken schiet het schrijven van een wedstrijd verslag voor ds2 er nog wel eens bij in. Maar nu toch weer een kleine up date over de wedstrijden van ds2.

Op 3 januari stond de eerste wedstrijd van 2016 op het programma. Doordat we vrijwel elke wedstrijd voor de kerstvakantie uit speelde konden we nu eindelijk een thuis wedstrijd spelen. Conventus was de tegenstander die naar Rotterdam moest reizen om het tegen ons op te nemen.

Roda begon vol goede moed aan de wedstrijd en er werd lekker rondgespeeld en wat vooral niet onbelangrijk is om te vermelden: de verdediging stond als een huis waardoor we zelfs een voorsprong konden nemen. We konden dan ook met een lekkere voorsprong de rust in gaan. ( 9-3 )

In de 2e helft ging de vermoeidheid parten spelen en werd alles wat slordiger en kreeg Roda moeite om het net van de tegenstander te vinden. conventus wist in tegenstelling tot de 1e helft juist weer wel het net van het Roda doel vinden waardoor het ineens een hele spannende wedstrijd werd. De voorsprong werd dan ook steeds kleiner en het was Conventus die het winnende doelpunt binnenschoot. (11-12) Jammer , maar we konden terug kijken op een leuke wedstrijd en een goede eerste helft. 🙂

Vanmorgen was het MOK die naar Rotterdam mocht reizen 🙂

Een paar weken terug waren we in Dordrecht geweest om daar MOK te bestrijden. Dat was toen niet gelukt. MOK wist ons toen met 23-14 te verslaan. Maar ja,  dat wilt niks zeggen over deze wedstrijd natuurlijk, een nieuwe wedstrijd dus ook nieuwe kansen. Met trainen hebben we niet stilgezeten en zeker de laatste tijd is er hard getraind (sorry, voor de spierpijn meiden) en nu de kans voor ons om te kijken of de trainingen nut hebben. Dat we willen winnen is 1 ding wat zeker is. Dus ook nu begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Het was MOK die al snel de score opende en een voorsprong kon gaan nemen. Het duurde best wel even voordat het eerste doelpunt van Roda werd binnengeschoten maar daarna kwam de score wel op gang. 5 doelpunten wisten we de 1e helft te maken. Dat was iets te weinig want MOK wist het dubbel aantal doelpunten te maken. Een ruststand van 5-10 dus.  Maar ja… we hadden nog een helft, de wedstrijd was nog niet gespeeld. Dus Roda begon toch weer met goede moed en enthousiasme aan de 2e helft. En in de 2e helft werd het al snel duidelijk dat we ons niet zomaar gewonnen geven en MOK kreeg het moeilijk. De aanval ging lopen, de doelpunten kwamen wat makkelijker, de verdediging was weer lekker fel en MOK kreeg het moeilijker om de doelpunten te maken. Dat zorgde ervoor dat de stand vn 5-10 naar 12-12 werd getrokken,  We kwamen dus heel goed terug. Helaas was het MOK die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte en toch de punten mee kon nemen naar Dordrecht. Weer net niet gewonnen dus. Maar het zit er aan te komen, nu 2 wedstrijden gespeeld in 2016, 2 goede helften gespeeld en 2 wat mindere helften , maar dat we het kunnen is 1 ding wat zeker is. Volgende week mogen wij naar Zwijndrecht om het weer op te nemen tegen conventus ( Juist de tegenstander , van de vorige wedstrijd) We gaan weer vol voor de winst en voor 2 goede helften 😉  Dat er een stijgende lijn zit in ons spel is duidelijk en met elkaar komen we er wel 🙂