E-girls: Meiden flexibel in de wedstrijd

Zaterdag hadden we een vroege wedstrijd in Berkel en Rodenrijs. Na het omkleden een goede warming-up en wat verdedigingsoefeningen. Al snel was het tijd om onze keepster warm te gooien en te starten met de wedstrijd. We waren compleet, dus twee wissels deze wedstrijd.

Ah wat zijn ze klein, zeiden de meiden over de tegenpartij vlak voor de wedstrijd. Maar ja dat ook kleine meiden kunnen scoren bewees TOGB. Binnen 1 minuut hadden ze gescoord, puur omdat we vergaten te verdedigen en Tiffany de bal ook nog niet verwachtte. Ja we waren wakker, tijd om te gaan werken in de verdediging.

De eerste helft gebeurde er wel goede dingen en waren er mooie doelpunten gemaakt, maar ook vergaten de meiden af en toe dat er ook hoeken waren die aangespeeld moesten worden, die goed vrij liepen. Ook was de aanval regelmatig wat aan de trage kant, we gingen eigenlijk mee in het tempo van de tegenpartij.

Dus na een duidelijk praatje in de rust, en wat verandering in de posities. Hoeken werden opbouw gezet en opbouwers werden hoek gezet. De meiden lieten zien dat ze dat prima aankonden en heel flexibel waren hierin. Er werd ook meer bewogen in de aanval waardoor de aanvallen er sneller uitzagen, en de meiden ook beter de verdediging konden passeren. Ook gingen de aanvallen nu goed over de opbouwers en de hoeken. In de verdediging stond het goed, de meiden hielden iets meer afstand, zodat de tegenpartij ook aan spelen toekwam, maar was wanneer het nodig was toch telkens goed alert. Zodat TOGB niet echt aan scoren toekwam.

De meiden hebben de tweede helft goed samengewerkt.

Angelina: Een prima wedstrijd gespeeld op verschillende posities. Je overzicht en beweging in de aanval was goed waardoor je ook aan scoren toekwam. Goed gekeept,  menig balletje tegengehouden.

Talitha: Je blessure was gelukkig voorbij, toch moest je zeker in de eerste helft weer even in je spel komen. In de tweede helft in de aanval veel mooie dingen gezien, zeker als je op snelheid kon passeren en afronden op het doel. Ga voor je eigen kansen!

Tiffany: Eerste helft bij het keepen na die eerste bal, je doel goed schoon gehouden, je stond alert te keepen. In de tweede helft op verschillende posities gestaan, je gaat steeds beter spelen, ook nog een mooi doelpunt gescoord.

Scout: Fijn dat je blessure voorbij was. Je was nog wel wat sneller moe, maar je kon prima meekomen tijdens het spelen. In de opbouw deed je het echt leuk. Ga iets meer voor je eigen kansen richting het doel.

Anoek: in de kleedkamer zei ik het al. Ga lekker richting doel en probeer te scoren. In de eerste helft deed je dat al snel, helaas stond de keeper er goed voor, maar in de tweede helft toch een mooi doelpunt gemaakt. En ook goed je positie neergezet op de opbouw. Netjes hoor.

Emi: Dit was pas je tweede wedstrijd, maar dat zou je echt niet zeggen. Veel in de opbouw gespeeld, in de aanval ook een paar keer op het doel gegooid, bijna een doelpunt, goed hoor!! In de verdediging ben je af en toe nog het overzicht kwijt, maar je bent wel moeilijk te passeren. Ga zo door!!

Noa: Op verschillende posities gespeeld, zowel op de opbouw als op het midden als op de hoek kan je je ding doen. In de tweede helft ging je ook wat meer snelheid gebruiken, hierdoor kon je beter passeren. Mooie doelpunten gemaakt, je schot is hard zat. Blijf wel letten op de hoekjes.

Joëlle: Je bent inzetbaar op veel verschillende posities. En vooral in de tweede helft ging je hierbij ook je snelheid gebruiken in het aanspelen van de ander. Maar ook gebruik je je snelheid om zelf te passeren. Een keer was je schot zo hard op de achterpaal, dat het leek of de bal niet zat, maar de scheids zag het goed dat het wel een doelpunt was. Blijf in je eigen spelsnelheid!

Eventjes voor de statistieken eindstand 2-18