E1: Zelden zo trots

Soms gebeuren er dingen in wedstrijden die je achteraf nog altijd verbazen. Daarover later iets meer.

In de wedstrijd tegen de nummer twee en kampioenskandidaat De Treffers gingen we er vol voor. We werkten hard en hielden het aardig dicht. Helaas vielen er op het eind van de eerste helft iets te veel gaten achterin en dat betekende een 4-7 achterstand bij rust. Vooral in de aanval moesten we zorgen dat de passing strakker verliep en we de ruimtes gingen benutten. En dat deden we.

Een goede tweede helft waarin we hard voor elkaar werkten en vol bleven gaan in de aanval. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat er wat te halen viel. Als er iemand doorheen kwam, dan stond Andrei daar nog. In de aanval ging het passen beter, maar ook de afwerking was bij vlagen indrukwekkend. Kijken wat de keeper doet kan heel goed helpen. Uiteindelijk slepen we er een 10-10 gelijkspel uit. Een absoluut knappe prestatie!

Het is belangrijk om te zien wat er goed is gegaan. We moeten de trots altijd uit het spel halen. Resultaten zijn leuk, maar daar gaan we vanzelf komen. Het feit dat wij in staat zijn om met een verkeerde beslissing om te gaan en het NHV vervolgens hoort dat het 11-10 voor de Treffers wordt zegt helemaal niks. We zijn de winnaars van het punt dat we volledig zelf verdiend hebben. De trots uit de titel zegt iets over hoe er gespeeld is, maar misschien nog wel meer over de manier waarop het team hiermee om is gegaan.