D-Girls: Niet compleet maar…

Vandaag stond de return tegen Savosa op het programma. De vorige ontmoeting was voor iedereen een beetje vervelend geëindigd maar na 3 weken geen wedstrijd gehad te hebben had iedereen er super veel zin in.

Helaas konden Danique , Ruby en Busra er niet bij zijn, maar daarvoor in de plaats wilde joelle uit de E2 wel meespelen zodoende konden we toch nog beschikken over 2 wissels. Lieke zou de plek in het doel van Danique in nemen maar tijdens de training afgelopen donderdag ging ze door haar enkel dus ook zij kon niet meespelen vandaag. Gisteravond nog even snel Tiffany uit de E2 geregeld zodat we ook nog een keepster hadden. De E2 had eerder vandaag een wedstrijd en nu was het Tiffany die door haar enkel ging. Dat was schrikken, zeker voor haar maar zeer zeker ook voor mij. Tiffanny wilde het nog wel proberen bij de D meiden! ( Super, Tif! respect voor je doorzettingsvermogen) Maar voor alle zekerheid ook Talitha uit de E2 meegenomen voor het geval het met Tiffanny toch niet zou gaan.

Tijdens het omkleden kwam Sy’rai erachter dat ze haar sportschoenen was vergeten. Helaas waren er geen extra schoenen voorradig dus weer een speelster minder. Dat was balen. Ondanks dat, begonnen de meiden met veel zin aan de wedstrijd. Joelle schoot al heel snel de bal hard achter de keepster van Savosa. (Dat dat betekent dat ik naar de kuip moet neem ik dan maar voor lief). Nina was ook lekker op dreef en het stond als snel 3-0 voor Roda. Daarna kwam er een wat mindere periode aan, we hadden afgesproken niet mee te gaan in het spel van de tegenstander maar het was moeilijk het eigen spel te blijven spelen en Savosa kreeg te veel kansen waardoor het ineens spannend werd en er opeens 3-4 op het scorebord stond. Bij deze stand moest tiffany helaas toch het veld verlaten. (Meid, echt onwijs goed gekeept.) Snel Lisanne in het doel gezet. Sorry, Lies, eigenlijk wilde je het niet maar ik moest snel reageren, echt super fijn dat je toch het doel inging. Ook jij hebt goed gekeept. Savosa kwam nog even tot 4-4 maar daarna hervonden de meiden hun eigen spel terug en na de 4-5 van Laila liepen de Rodameiden uit naar een 5-10 ruststand.

Talitha wilde in de 2e helft het wel proberen in het doel en in de rust afgesproken zo te blijven spelen en wat zuiniger om te gaan met de kansen. Er werd namelijk af en toe nog teveel recht op de keepter gegooid. Ook trok Sy’rai de schoenen van Tiffany aan zodat zij ook nog haar speelminuten kon maken.

In de 2e helft was het savosa die het eerste doelpunt maakte, 6-10 was daardoor de stand. Zou het dan toch nog spannend worden?? Nee, Talitha ontpopte zich als een ware held in het doel, de een na de andere bal ronselde ze uit het doel. Ook penalties ramt ze er gewoon uit. De andere meiden speelde ook lekker hun spelletje en hierdoor werd de voorsprong uitgebreid. Er werd lekker verdedigt, snelle aanvallen gespeeld, mooie ballen op het doel gegooid en de overwinning kwam geen enkel moment meer in gevaar. Door doelpunten van Laila, Lisanne, Nina en Joelle werd de eindstand bepaald op 9-24.

Talitha, Joelle en Tiffany heel erg bedankt voor jullie hulp! Echt super gedaan.

Tiffany en Lieke heel veel sterkte en beterschap met jullie enkel blessure. Hoop dat het snel weer beter gaat!

Otte: In het midden deed je precies wat je moest doen. Je zorgde ervoor dat de bal goed werd rondgespeeld en ook verdedigend was je weer niet te passeren.

Sy’rai: de volgende keer niet meer je schoenen vergeten hoor. Je gaat het handbalspelletje een beetje doorkrijgen. Blijf geconcentreerd en luister goed naar de aanwijzingen dan zal je zien dat het steeds beter gaat.

Lysanna: In de 2e helft had je het goed door, wat feller met verdedigen en ook wat meer  geconcentreerd. Blijf zo doorgaan meid, je komt er zeker wel!

Lisanne: Bedankt dat je toch even het doel in wilde, het was voor jou gelukkig niet lang maar je hebt zeker laten zien dat je gewoon lekker kan keepen. Mooie doelpunten gemaakt!

Laila: Lekker op dreef vandaag meid, mooie doelpunten, snel in de break en verdedigend ook alert. Iets meer gebruik gaan maken van je schijnbewegingen.

Katie: een paar keer goed je tegenstander gepasseerd, helaas wat pech in de afronding maar wat je doet doe je gewoon goed! verdedigend ook sterk!

Nina: tsja, wat moet ik zeggen, Verdedigend geen fout gemaakt, in de aanval ben je zeer gevaarlijk en de schrik van elke tegenstander. 12 doelpunten vandaag. dat is gewoonweg zeer goed. Nog iets scherper worden in de afronding is het enige wat ik kan zeggen!

Meiden, echt super ben trots op jullie allemaal!!

Tot maandag!

Groetjes, Marian