Meiden B: Savosa uit en niet compleet

Fleur had een turn wedstrijd, Noël was er niet door een feestje en Vera heeft last van haar knie. Maakt het als coach moeilijker om alles op de rails te zetten.

Om te proberen Iris zo veel mogelijk op de cirkel om daar te gaan wennen. Dat ging niet onaardig. Moet meer en langer wachten om of af te ronden of te kaatsen. In de opbouw kreeg ik 10 minuten voor tijd Laila van de meiden D aangeboden en ze wilde heel graag. Daar zeg ik geen nee tegen. Laila speelde goed, maakte haar acties en was helaas een beetje ongelukkig in de afronding. Maar je bent een topper, bedankt voor het invallen. Durft ook een overtreding te maken en dat tegen een speelster, welke normaal in hun meiden 1 speelt en divisie ervaring heeft.

Savosa speelde een snel spelletje, waar we aanvallend te weinig tegenover zetten. Te weinig druk en te veel op de keeper gegooid. Misschien wel eens kijken of we een groter doel kunnen krijgen. Alle ballen werden op de keeper gegooid en te weinig in de noodzakelijke hoeken.

Het is in zulke wedstrijden ook altijd moeilijk om alles te zien. Achteraf denk ik ook dat ik niet iedereen genoeg kansen heb gegeven.

Imke is net nieuw in de groep en werkt super hard. Daar ben ik dan ook super trots op en erg blij mee. Misschien heb ik haar ook te veel gewisseld, maar er gebeuren ook veel dingen in het veld, waar ook snel actie op genomen moet worden. Als ik de wedstrijd terug kijk ben ik met mijn coaching daarin niet zo blij. Ik ga je ook op andere plaatsen in te zetten, maar dat vergt nog iets meer tijd, maar als jij gebruik kan gaan maken van je lengte!!!!! (ik voorspel een echte topper!)

Door het harde werken van een ieder kregen we wel te maken met een nieuw fenomeen…. Hyperventilatie. Het was warm in de zaal  en na een snelle harde inzet, waarin veel inspanning gevergd werd, werd het voor Demi Polak iets te veel. Maar daarin zeg ik altijd. …. RUST kan je redden.

We merken dat het zaalseizoen er bijna op zit. We snakken naar de competitie in de buitenlucht (in de regen!!).

We gaan de komende tijd hard werken aan alle speelsters in alle posities te gebruiken en te coachen in alle posities.

Trots op ieder zijn inzet en vergeet Brenda niet. Staat als een rots in de branding. Heeft duidelijk profijt van de keeperstraining van Marian. Daarvoor onze dank.  

Om niet iemand te vergeten: Rosalie, Francisca, Imke, Brenda, Iris, Rianne, Demi, Demi, Laila en Vera (assistent op de bank) ik ben trots op jullie.

Tenslotte:

De nummer 4 van de tegenstander heeft de meeste doelpunten gemaakt, maar dat mag je verwachten van een speelster die in de divisie speelt en traint. Zij zijn blij met zo’n speelster, ik ook als we de mogelijkheden hadden. Of het echt sportief is in zulke wedstrijden….

Jullie altijd enthousiaste coach!

Marcel