E-Girls: Op bezoek in Zwijndrecht

Na een aantal weekends vakantiestop mochten we weer een balletje spelen in Zwijndrecht. De meiden hadden veel zin om weer een potje te handballen. Vandaag kon Noa er niet bij zijn, maar toch hadden we nog vier wissels. Dus een volle bank.

Na onze warming-up in de hal te hebben gedaan, hadden we even kort om de keepster warm te gooien en mochten we aan de bak.

De meiden gingen er direct vol ervoor. Goed rondspelen, de ruimte inlopen, en bij ontvangst van de bal de ruimte nemen om uit te halen. Waardoor er al snel 3 doelpunten ingingen. De verdediging stond goed strak, toch wist ook de tegenstander ons doel te vinden. Helaas liep Tiffany bij het pakken van de bal tegen de doelpaal aan, waardoor ze er uit moest met een bloedneus. Gelukkig was Angelina bereid om direct het doel in te gaan.

De meiden bleven de hele eerste helft goed gefocusd, zowel in de aanval als verdediging. Ook het samenspelen gaat steeds beter, iedereen kreeg de bal, en je ziet daarin echt het teamgevoel. Sommige meiden moeten alleen nog durven om op het doel te schieten, maar dat gaat vanzelf wel komen.

We gingen de rust in met een stand van 9-2. Angelina wilde heel graag weer spelen, dus was Beau bereid om het doel te verdedigen de tweede helft. En Tiffany speelde weer mee in het veld. In de rust afgesproken de focus te blijven houden en ook in de aanval goed te blijven samenspelen.

De tweede helft ging zo van start als de eerste helft, binnen no time weer drie ballen bij de tegenstander in het doel. De meiden maakten gebruik van schijnbewegingen en starten in waar nodig was. Ze waren fanatiek en gingen echt voor de bal, en konden deze ook vaak veroveren. Waardoor er ook een paar breaks gelopen zijn. Wat ook een aantal keer weer resulteerde in doelpunten. De tegenstander kreeg ook nog een paar kansjes, waardoor we op het eind van de wedstrijd op een stand van 18-5 uit kwamen.

Helaas is Tiffany halverwege de tweede helft door haar voet heen gegaan, waardoor ze de wedstrijd niet kon uitspelen. Beterschap en sterkte met je voet meid.

Meiden jullie waren weer top. Ik ben trots op jullie!