DS1: Het blijft spannend tot de laatste ronde

Na de nederlaag tegen Conventus van een aantal weken geleden leek de competitie voorbij. Maar 2 nederlagen op rij van Conventus verder staan we ineens weer bovenaan, samen met Atomium en Conventus. En dus is de wedstrijd van vandaag tegen het Barendrechtse Savosa ineens weer een wedstrijd die er toe doet. Er werd direct goed begonnen en de eerste aanvallen zijn raak via Fiona en Iris. Doordat ook Savosa raak schiet is er een 2-2 stand na 4 aanvallen. Dan volgt er een tussensprintje van de Roda dames waarbij vooral de 3 doelpunten van Indra zorgen voor een 2-7 voorsprong.Toch weet Savosa puntje voor puntje weer dichterbij te komen doordat de verdediging te open staat. Bij 6-7 is Roda weer bij de les en geholpen door prima keeperswerk van Marian en een paar snelle break-outs in de laatste paar minuten wordt de rust met een voorsprong van 6 doelpunten bereikt. Carine heeft daarin met 2 doelpunten een belangrijke bijdrage. In de tweede helft is het Roda dat goed blijft doorgaan en de voorsprong langzaam maar zeker uitbreidt richting de 10 doelpunten. Ondanks het soms wat slordige spel in de snelle tegenaanval worden er ook prachtige aanvallen gespeeld en fraaie goals gescoord. Cindy en Yvette schieten met scherp en vanaf de rechterhoek is het Maaike die 2 doelpuntjes meepikt. Naast prima verdedigen is Marieke ook aanvallend belangrijk op de cirkel en scoort ze een paar doelpunten. Vanaf de linkerhoek en in de break-out is het Simone die een paar bijdrage levert aan de eindstand van 23-34. Savosa bood zeker prima tegenstand, maar aangezien zij maar drie speelsters hebben die kunnen scoren en bij Roda iedere speelsters minimaal twee keer scoort, is het verschil van 11 doelpunten uiteindelijk logisch. Doordat Conventus vandaag wel wist te winnen, is het super spannend in de laatste fase van de competitie. Roda leidt met 24 punten en zowel Atomium als Conventus hebben beiden 22 punten maar een wedstrijd minder. Wanneer beiden volgende week winnen dan gaan we de laatste competitie ronde in met 3 teams aan de leiding. Doordat Atomium en Conventus dan tegen elkaar spelen, zal er minimaal 1 team punten verspelen. Zelf mogen we op 20 maart aantreden tegen TOGB, hetgeen traditioneel een lastige tegenstander voor ons is en waar we hard zullen moeten werken voor de winst. Dus spanning verzekerd tot de laatste speeldag.

Speciale dank vandaag aan Kristina en Natascha die met de DS2 meespeelden zodat Marian bij ons kon keepen. Dat is de juiste team spirit !!!