DS1: De bekroning van het seizoen

Wedstrijden na het jaarfeest zijn altijd al pittig, maar als het dan ook nog eens de kampioenswedstrijd betreft dan wordt het dubbel pittig. Het alcoholverbod van de coach was niet echt opgevolgd, maar gelukkig was de aanvangstijd om 14.30 uur dus de dames hadden toch nog wat uurtjes rust kunnen pakken. De WION hal zat lekker vol met familie, bekenden, Roda leden en het E2 team dat eerder in de morgen het goede voorbeeld heeft gegeven. Het was lastig de zenuwen in bedwang te houden en dat bleek ook aan het begin want TOGB nam brutaal de leiding. De Roda dames moesten even op gang komen, maar via doelpunten van Natascha en Cindy kwamen we op gelijke hoogte. TOGB speelde een goede eerste helft en de Roda dames konden alleen maar bijblijven. Marieke, Maaike en Fiona pakten hun doelpuntjes mee en vlak voor rust leek Roda een gaatje te slaan van 3 doelpunten. Het was echter niet genoeg om met een voorsprong te gaan rusten want een eindsprintjes van de dames uit Berkel bracht de ruststand op 12-12.

In de tweede helft kwamen de meiden, ondanks de aanmoedigingen van de tribune en de meiden van de E die eerder die ochtend kampioen waren geworden, wederom moeizaam uit de startblokken. Na een kwartier spelen was er slechts 1 keer gescoord en was de achterstand 3 punten. En net op het moment dat je als coach denkt, nu wordt het wel lastig, dan knokken de meiden zich terug in de wedstrijd. Simone verdedigt uitstekend, Kristina heeft een paar mooie assists en Indra rond een break out uitstekend af waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker kantelt. Yvette van Winkel houdt in het laatste kwartier haar doel zo goed als schoon en dat geeft de aanval de gelegenheid om de voorsprong te nemen. Yvette Stam en Iris nemen het team met een paar fraaie treffers bij de hand en richting het eind van de wedstrijd wordt de voorsprong puntje voor puntje groter. Wanneer er 1 minuut voor tijd een voorsprong van 4 punten op het scorebord staat dan begint het aftellen naar het laatste fluitsignaal. Dat klinkt bij 21-17 en deze overwinning betekent het kampioenschap en promotie voor de Roda dames.

Meiden gefeliciteerd met deze mooie prestatie en supporters bedankt voor jullie steun gedurende het hele seizoen.

De coaches Rosita en Marcel

2016-03-20 DS1-E2