D-girls: Oefenpotje tegen Indus

Voor afgelopen zondag hadden we een uitnodiging gekregen van Indus om tegen hun aankomend D-team een oefenpotje te spelen met onze D2. Maar aangezien onze D2 opeens zaterdag ook een wedstrijd had, waren er niet genoeg meiden beschikbaar, dus maar aangevuld met D1. 4 meiden van beide teams maakten een mooi team met 8 spelers. Het team van Indus bestond uit twee meiden die terug kwamen van de B en kids die nu ook nog spelen bij de E1, waarvan sommige dispensatie hebben en dus eigenlijk ook al D zijn. Dus dat was een mooie afspiegeling van wat wij hadden staan. Ook een paar echte D-meiden maar ook een paar van de E. Kortom het beloofde een leuk potje te worden.

Wij starten niet heel geweldig, in de verdediging werd er teveel ruimte weggegeven waardoor Indus via de hoek al snel op een voorsprong van 2-0 kon komen. Maar Nina, Otte en Katie konden wat terug doen waardoor er al snel 5-3 voor ons op het scorebord stond. Angelina stond na het stroeve begin erg goed te keepen, en hield menige bal, ook veel hoge ballen goed uit het doel. De rust brak aan met een 7-4 voor ons.

De opdracht in de rust was om beter te kijken wie aanspeelbaar is, en er langs te starten zonder bal, want daar ligt de ruimte. In de verdediging strakker staan en de tegenstander zo opvangen. Dit werd goed opgepakt, waardoor Indus nog maar twee keer het doel kon raken die tweede helft. Ook in de aanval stonden de meiden hun mannetje, de ruimte werd goed gezocht en gevonden. Hierdoor ontstonden mooie aanvallen en van daaruit doelpunten. Die doelpunten werden gemaakt door Nina, Otte, Lisanne, Katie en Noa. Maar ook Beau en Syrai probeerden al goed richting doel te gaan. En ook de tweede helft heeft Angelina prima het doel verdedigd.

De eindstand kwam op 17-6. Het was een mooie goeie pot, leuk om de combinatie van de twee meidenteams samen te zien.

Joelle bedankt voor het bijhouden van de stand, super dat je er ook deze keer bij was, ondanks dat je nog niet kon spelen.