Meiden B: Eerste treffer Francisca

Eerste veldwedstrijd, we hadden er zin in. Het weer was goed, de sfeer bij Roda gezellig, de pannenkoeken gebakken, kortom, laat de Meeuwen maar komen.

De nieuwe shirts stonden ons goed en na de noodzakelijke foto’s konden we er tegenaan.

Je kon wel zien dat we vanaf het begin de meeste moeite hadden met een speelster van de Meeuwen. Fleur zette daar 1 op 1 verdediging op, waardoor de angel uit het spel was. Helaas moet er dan ook iets meer rugdekking gegeven worden, wat helaas te weinig gebeurde.

Vera zat op de bank voor de pingels en heeft ook de ene pingel gemaakt.

Na een 3-3 tussenstand liep de tegenstander uit met 3 onnodige punten.  Mede doordat Demi Po uitviel na een val op haar rug. Iedereen was daar aardig door geraakt!

Na een niet al te lieve speech hadden we ons voorgenomen de 2e helft de schouders eronder te zetten. Dat ging ook beter. Er werd feller gespeeld en de Meeuwen kregen minder kansen.

Het grootste probleem was echter om zelf te scoren. De keeper heeft veel ballen recht op zich af gekregen. Als deze allemaal in een hoek waren gegooid, hadden we het niet zo moeilijk gehad.

Om een persoon uit te lichten, zoals de kop al aangaf: Francisca heeft haar eerste doelpunt gemaakt. Haar oma en tante waren er getuige van en ook deze sprongen een gat in de lucht van vreugde. TOPPIE!

Goed te zien dat we verdedigend goed gingen, maar we moeten de komende weken gaan werken aan afronden.

We hebben gelukkig weer ruimte buiten om daar aan te werken.

De vooruitgang zit erin. Ga zo door meiden, de punten komen wel. Ik vond het weer erg gezellig en hoop dat we de lijn kunnen voortzetten!

(Isa was aanwezig als aandachtig toeschouwer…. Nieuwe kansen?)

Groet

Marcel

DB1 2015-2016 voorjaar