Roda E1 op koers

Na een pittig begin van het veldseizoen mochten we weer thuis spelen tegen Ventura 1. Een snelle ploeg met speelsters die in staat zijn iemand te passeren, maar waar we ook weleens van hebben gewonnen.

Het was mooi om te zien dat er echt een stuk beter gehandbald werd dan de laatste paar wedstrijden. We gingen door, waren volop in beweging en gingen echt voor de afronding van de kansen die we kregen.

Gelukkig was dat ook terug te zien op het scorebord. Na de zes doelpunten tegen Indus nu de 20 weer gehaald. Dat er af en toe iemand vrij opduikt bij ons gebeurt nou eenmaal. Offensief verdedigen kost af en toe een doelpunt, maar levert ook meer break-outs op.

E1 2015-2016 voorjaar

De sterren:

Andrei: Bewijst dat voluit gooien ook kan leiden tot een doelpunt als de keeper de bal nog wel aanraakt. Goed verdedigd en gekeept. Je schreeuwde de troepen telkens vooruit de break in. Hopelijk gaan ze vanaf nu ook echt luisteren!

Kye: Keepte de eerste helft heel goed en speelde ook bepaald niet verkeerd. Had een doelpunt gemaakt als hij gegooid had. Wat stond je toch vrij. Wel goed dat je dan op zoek gaat naar wie er nog vrijer staat. Goed gekeken en gespeeld!

Méoni: Maakte een aantal mooie doelpunten en ook in de verdediging ging het goed. Je liep een stuk vaker mee en was aanvallend telkens in beweging. Dat helpt het team ook soms over een punt heen.

Milan: Was zich ergens anders in het zweet aan het werken. Volgende keer ben je er gelukkig wel weer bij.

Riley: Wilde zowaar alleen maar spelen. En dat deed hij dan ook. Verdedigend sterk, ook zelfs bijsluiten. Had een beetje pech met die witte lijn, maar volgende keer weer niet. Je ging er heel behoorlijk mee om en bleef tot op het einde belangrijk.

Sven: Hij ging gooien, scratch that, scoren. Echt gooien om af te werken. Precisie is sowieso nooit het probleem. Mooi instarten, maar niet alleen maar blijven staan. Veel bewegen en dan ook medespelers vrij zetten.

Thijmen: Ging door vanaf de hoek. Je ziet echt dat je de lijn doortrekt vanuit de trainingen. Je bent ook steeds beter met het verdedigen. Waar je in het begin van het seizoen vaak lucht stond te dekken, ga je nu meer voor het verdedigen van tegenstanders. Dat is voor ons veel beter!

Timothy: Kreeg de beloning voor een wedstrijd keihard werken met een mooi doelpunt in de break-out. Was dat dan alles, nee. Beste verdediger van het veld. Technisch heel netjes, goed op de voorvoeten. Ook in de aanval ging je als je de kans kreeg gewoon voor het schot.

Tristan: Was dit keer veel in beweging in de aanval, met zelfs een paar hele mooie loopacties. Ook het afwerken ging weer een stuk overtuigender. Dat maakt jou echt gevaarlijk voor tegenstanders. In de verdediging mag je iets meer initiatief tonen bij het aanpakken, maar dat gaat al wel steeds beter!

Voor het eerst in de nieuwe shirts (bedankt Erik), meteen een overwinning bijschrijven. 20-14 tegen een heel behoorlijke tegenstander. Na afloop lekker pannenkoeken eten met elkaar (bedankt dames uit de B) en nog genieten van een aantal andere jeugdwedstrijden. Volgende week bij de Treffers en dat is er ook één die we willen winnen!

Tot dan!