D2-Meiden: Afsluitingswedstrijd

Vandaag was de laatste wedstrijd van het seizoen! De meiden hadden er veel zin in. We waren compleet, alleen kon Tiff door haar blessure van vorige week niet spelen.

Na een goede warming-up en Peptalk konden de meiden aan de slag. We mochten het opnemen tegen DWS. Een team wat goed z’n mannetje en vrouwtje stond. Wat goed van afstand kon schieten en ook beweeglijk was. Dus dat betekende werk aan de winkel voor de meiden. Wij namen brutaal de leiding, maar al snel gaf DWS een antwoord, daarna waren wij weer aan zet. Halverwege de eerste helft konden we een gaatje slaan, en werd er keihard gewerkt door alle meiden. Maar bij even verslappen in de verdediging kwam DWS direct met een antwoord, waardoor de rust bereikt werd met een 9-6 stand in ons voordeel.

In de rust de meiden op hart gedrukt alert te blijven, fel in de aanval, maar ook in de verdediging die bal willen veroveren. De tweede helft startte zoals de eerste helft, dus liepen we uit naar 11-6. Maar daarna hadden de meiden een kleine inzinking, er werd af en toe terug gewandeld i.p.v. de looppas en in de afronding in de aanval hadden we veel pech, ballen op de bal, de keeper die wat ballen redde. Kortom het liep even niet lekker, DWS wist zelfs tot 1 punt verschil terug te komen. Dan is het zaak de koppies omhoog te doen en er de laatste tien minuten vol voor te gaan. Dat deden de meiden, wat resulteerde in nog wat mooie doelpunten en een uiteindelijke eindstand van 15-13 in ons voordeel.

Meiden wat hebben jullie hiervoor geknokt, wat hebben jullie je best gedaan, en wat hebben jullie veel gegeven ondanks de warmte.

Ik ben trots, niet perse omdat jullie gewonnen hebben, maar puur door jullie goede spel, puike verdedigingswerk en het samen maken van een mooie wedstrijd.

Meiden jullie zijn Top!

Een terugblik over dit afgelopen Seizoen!

In september gestart met een enorm gemotiveerd E-meiden team. Een mooi veldseizoen volgde. Verder met het E-meiden team in de zaal, veel geleerd en vooral ook hele leuke wedstrijden gespeeld. In januari de keus gemaakt i.v.m. de vele nieuwe meiden die toestroomden en omdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, tweede helft veld een groot gedeelte van de E alvast naar de D, aangevuld met drie nieuwe D speelsters. Een spannende keus, maar achteraf echt een goede keus. De meiden kregen meer uitdaging, moesten echt aan de bak, en moesten hard gaan werken om tot scoren te komen. En moesten vooral ook leren wat verliezen is. Wat resulteerde in drie gewonnen en drie verloren wedstrijden. Waarin bij elke wedstrijd te zien was dat ze leerden en geleerd hadden.

Voor de statistieken over alle wedstrijden van dit seizoen:

Gemaakte doelpunten: 356

Doelpunten tegen: 104

Nog 1 toernooi te gaan op 18 juni in Gouda en daarna tijd voor een handbalstop! Opladen voor het volgende seizoen!