Meiden C: Heerlijk weer en een leuke wedstrijd

Deze zaterdag mochten we afreizen naar Schiedam waar Ventura de tegenstander was. Het bleek hetzelfde team te zijn waar we vorig seizoen toen we nog D girls waren ook al tegen gespeeld hadden. Toen hadden we zowel in de zaal als op het veld flink van dat team verloren. Sowieso won dat team toen alle wedstrijden met een ruim verschil dus we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden.

Maar zoals altijd begonnen de meiden enthousiast aan de wedstrijd en het was deze keer Lieke die de score opende. Gelijk in de eerste aanval passeerde ze haar tegenstandster en de keepster.  Zo dat doelpunt was in ieder geval binnen. Ventura gaf gelijk antwoord door in de opbouw te passeren en de bal achter onze keepster te werpen.

Laila dacht wat zij kunnen kan ik ook en passeerde net zo makkelijk in de opbouw en gaf zodoende Roda weer de voorsprong terug. Ventura bracht niet snel daarna de stand weer op gelijke hoogte en kon door een paar keer balverlies aan de kant van Roda en eerlijk is eerlijk een paar mooie aanvallen de voorsprong een beetje uitbreiden.(5-2) De Roda meiden bleven er voor gaan en de score ging weer om en om. Zowel Roda als Ventura wisten nog 4 x het net te vinden. (9-6) Hierdoor kon de achterstand niet meer ingelopen worden maar het was duidelijk dat de meiden zeker aan elkaar gewaagd waren en Roda echt wel gegroeid is in het handbalspel.

In het begin van de 2e helft nam Roda het initiatief en konden de Roda meiden vrij makkelijk tot scoren komen, maar helaas werden de doelpunten afgekeurd voor cirkel of kregen we een vrije bal mee waardoor de aansluiting niet gevonden kon worden. Maar de openingen werden gevonden en dat is het belangrijkste. Er werd gewoon leuk gehandbald door de meiden. En ook Danique stond weer een heerlijke wedstrijd te keepen.

Ventura nam wel het initiatief over naarmate de 2e helft vorderde en konden de voorsprong weer wat verder uitbouwen. De eindstand werd uiteindelijk 17-10 maar ondanks dat kunnen de meiden terugkijken op een leuke wedstrijd en laten ze echt leuke dingen zien tijdens het spel. En natuurlijk zijn er nog wel wat verbeterpunten zoals: met nog iets meer snelheid instarten, weer de wissels in durven zetten, lopen zonder bal maar daar gaan we gewoon lekker op trainen.

Het was in ieder geval weer een hele leuke wedstrijd 🙂

volgende week spelen we thuis en is TOGB de tegenstander.

Voor de statistieken de doelpuntmakers waren deze keer:

Lieke (1) Laila (5) Lisanne (2) en Nina (2)

PS: De kantine is pas HALF vol, dus vergeet je niet op te geven voor de kampfilm!