D-Force #1: Negen is niet genoeg

Inkoppertje! We hadden een extra wissel maar met een 35-13 eindstand tegen Ventura bleek ook negen niet genoeg. Vandaag doelbewust iemand achter de camera gezet. We gooien er meteen in het begin van het seizoen alle termen in overdracht tegenaan die je kunt bedenken. Cognitief, affectief en interactief.

Leuk dat die coach loopt te gillen langs de kant, maar als de boodschap niet overkomt, dan mag je jezelf straks terugkijken en dan wijzen we precies aan wat de tegenstander wel doet en wij niet.

“Liggen op de grond! Kruip door de modder onder het prikkeldraad door!”

“Ik roep, jullie doen. En nu winnen pest-pre-pubertjes!”

Als het zo makkelijk ging… Dan wilde iedereen wel de sergeant spelen.

Geduld boys, het komt goed. Maar het vergt wel werken aan conditie, inzicht en inzet.

Er waren een paar acties die absoluut noemenswaardig zijn.

Thijmen
Je was in het begin effe afwezig en had wat moeite de focus te leggen in de verdediging. Het is ook niet makkelijk. Ik geef je een doelgerichte taak en dat gaat prima, totdat die taak loopt en constant van plek verandert en vaak ineens twee taken worden (aanvallers die een wisseltje doen, ga dan maar weer kiezen wie). Zorg er voor dat je nooit in je eentje staat, dan komt het vanzelf goed. In de tweede helft deed je dat een paar keer!

Kye
Was het echt de bril die het er toe deed? Je hebt een paar keer ballen goed weten te onderscheppen terwijl je toch veel meer dan drie passen moest maken om er bij te komen. Goed gedaan, dit is precies wat we met zijn allen vaker moeten doen. Tussen de man en bal, balweg verdedigen en waar mogelijk onderscheppen!

Tristan
Lief jochie totdat je het woord “keeper” in de mond neemt. Aiaiai, je zweet echt peentjes hé? Iedereen moet het een keertje doen voor slechts één helft. Daarna gaan we wel kijken binnen de groep hoe we het terug gaan brengen naar vier keepers die rouleren. Je hebt echt wel een prima schot, maar zorg er ook voor dat je jezelf zodanig aanbiedt dat je vaker zo’n schot kan leveren. Dan worden dat veel meer doelpunten!

Méoni
Wat een leuke keeper is dat! Die gaan we vaker in het doel zetten! Ow,… okee. Dan mogen jij en Tristan jullie spaarpot legen, ik ben geheel omkoopbaar 😉 Let op, dit zal niet vaak worden gezegd in de rest van je leven! “Soms doe je teveel” en dan ben je al voorbij een afspeelmogelijkheid terwijl je het jezelf zo makkelijk kunt maken. Iets wat we mee gaan nemen in de training! Magic word: Kaatsen of 1-2-tje…

Riley
Niet alleen een “stuitergup”, maar ook een stuitergup. Komt uiteindelijk met veel pijn en moeite al stuiterend bij het doel en weet dan een enkele keer te scoren wat dan de beloning is voor zijn doorzettingsvermogen. Precies zoals bij Méoni, leer te kaatsen met een medespeler. Gaan we het over hebben tijdens de training. Dan scoren jullie er makkelijk tien per persoon per wedstrijd! En je merkte het al; opmerkingen naar een scheidsrechter wordt bij mij onmiddellijk in de kiem gesmoord…

Yannick
Had het vandaag iets minder goed dan de vorige wedstrijd. Weet weer waar zijn beugel zit nadat er een bal op kwam. Ook jij hebt nog moeite om te kiezen, maar uiteindelijk kies je wel een speler om te verdedigen. Voor je gevoel is het achter de feiten aanlopen, komt wel goed. Enne, vrij voor doel betekent ook nog even nadenken waar je gooit want dan had je gewoon weer een doelpunt gescoord! Ja ja,… Veel dingen tegelijkertijd om over na te denken…

Daan
Heeft als D-speler een jaartje C achter de rug en dat merk je dan eigenlijk wel als het gaat om iets meer overzicht in het spel. Je deed een hele goede onderschepping, dit is het type spel waar we naar toe moeten gaan en ook heel vaak moeten doen! Probeer nog wel goed te focussen op je schot op het doel he! Gaat steeds beter!

Sven
Vangen! Dat is je eerste prioriteit om weer goed onder de knie te krijgen. Zonder bal bij het doel aankomen is zo lullig en zonde van je moeite. Als je nog iets feller en vooral sneller wordt in het ronddraaien langs de verdediger, dan krijgt die verdediger de kans niet eens meer om je aan te raken. Dit soort acties doe je steeds beter!

Timothy
Heey E-tje! Dank voor het meespelen en het doelpunt dat je gemaakt hebt! Ik heb slechts één opdracht voor je; zorg voor een keeper in het doel en doe deze oefening:

Tien keer stuiteren vanaf de middenlijn langs de zijlijn richting hoek en probeer te scoren

Tien keer stuiteren vanaf de middenlijn langs de zijlijn richting midden van de cirkel en probeer te scoren

Als je richting midden loopt en NIET richting hoek, dan ga je er nog veel meer scoren!

 

Het is best wel aanpoten voor die kereltjes, maar daar wordt aan gewerkt. Stap voor stap en ze zullen al een stuk verder zijn als we de zaal in gaan!

Tot maandag!

Sgt.

PS: De kantine is pas HALF vol, dus vergeet je niet op te geven voor de kampfilm!