D-girls: Doorzetters!!

Zaterdag mochten we het opnemen tegen Savosa, door een paar blessures en zieke zouden we met 8 zijn. Een wissel met het warme weer was wel fijn. Maar door afsluiten van de paralelrijbaan was er wat verwarring ontstaan, waardoor Angelina de weg kwijt was. Gelukkig kwam ze vijf minuten na het begin van de wedstrijd alsnog aan.

De meiden hadden er veel zin in, en waren actief hun warming-up begonnen.

Even Beau warmgooien en daarna konden we starten.

Al snel konden wij in de aanval, en een van de eerste ballen naar de cirkel, zorgde voor een mooie draai (jaja waar training al niet goed voor is) en een doelpunt. Heel lang bleef het 1-0. Dat kwam door goed en efficiënt verdedigingswerk van Roda, maar ook van Savosa. Ook de keepers van beide teams hielden mooie ballen. Toch wisten we onze voorsprong te vergroten naar 2-0, door een mooie passeerbeweging en afronden. Van te voren wisten we dat Savosa snel en beweeglijk kon zijn, hierdoor gingen we dan ook de rust in met een stand van 3-3. Want ook zij hebben hun doelpuntjes meegepikt.

In de rust afgesproken om de verdediging ver eruit te houden, de scheidsrechter sprak hier ook nog even met ons over. Hier blijven we mee aan het werk, maar het is ook wel lastig als er vijf van de tegenstander tussen de negen en zes staan aan te vallen. Om als de tegenstanders weer buiten de negen zijn hier direct goed op te reageren. In de aanval wilde ik meer beweging zien, dat waar we op getraind hadden, bewegen voordat je de bal krijgt, zodat je passeert en daarna pas de bal krijgt.

En wat lieten de meiden in de tweede helft mooie dingen zien, de verdediging stond er verder uit, wat ook een paar tot een onderschepping leidde. Niet altijd een doelpunt, maar wel de actie en het goed naar elkaar kijken, zuinig op de bal. Ook het bewegen zonder bal zag ik terug, wat wel voor zeker 2 a 3 doelpunten zorgde.

De concentratie was goed in de verdediging maar ook in de omschakeling, waardoor de meiden Savosa weinig kans gaven.

Wat uiteindelijk resulteerde in een mooie stand van 10-6 voor ons.

Beau: Weer een super goede wedstrijd gekeept, helaas voor ons voorlopig de laatste, maar ik snap heel goed dat je ook lekker wil spelen.

Emi: Heel veel mooie kansen gehad vandaag, en ook goede schoten op het doel, uiteindelijk een mooi doelpunt. Blijf zo doorgaan en vertrouw op je eigen kunnen.

Sy’rai: Goed beweeglijk op de cirkel, en direct de oefening van de training toegepast met een doelpunt tot gevolg, netjes hoor. Ga zo door.

Talitha: In de tweede helft heel overtuigend in de aanval, ga uit van je eigen kracht en gebruik de snelheid die je in je hebt. Mooie doelpunten gemaakt!

Noa: Heel safe in de verdediging, niet makkelijk te passeren. In de aanval goed speloverzicht. Ga iets meer voor je eigen kansen, je hebt een goed schot!! Twee mooie doelpunten.

Angelina: De eerste helft moest je wat in je spel komen, maar in de tweede helft gebruikte je goed je snelheid en beweeglijkheid, wat resulteerde in een mooi doelpunt. Blijf dat doen he.

Sara: Net begonnen, maar zo gretig in de verdediging, alert op de bal en moeilijk te passeren. In de aanval mag je iets meer durven, maar dat gaat echt wel komen.

Aurellia: Je tweede wedstrijd, maar ook jij past er al prima tussen, en past je prima aan. Soms is het nog even lastig wat de regels zijn, maar dat gaat vanzelf wennen. In de aanval heb je vaak al veel ruimte om te schieten op het doel, ga dat proberen, dan komen de doelpunten vanzelf.

Meiden jullie mogen trots zijn op jezelf. Jullie hebben met elkaar als team een mooie wedstrijd neergezet!

Liefs Ruth

PS: De kantine is pas HALF vol, dus vergeet je niet op te geven voor de kampfilm!