C-Meiden: Passie en enthousiasme

Dit weekend mochten we het op ons eigen veld opnemen tegen TOGB. Danique was ziek geworden op kamp van school dus moesten we het zonder onze sterke vaste keepster doen vandaag. Dat was voor mij als coach wel even slikken, ….wat nu…
Gelukkig gaf Lieke vrijdag tijdens de training aan dat zij wel wilde keepen. Yeah ,wat een opluchting, ondanks dat we dan wel een goede veldspeelster moesten missen. Maar Sy’rai uit de D2 wilde dat gat wel weer opvullen dus konden we toch nog compleet de wedstrijd ingaan.
De meiden hadden er weer veel zin in en dat zag je ook al in de warming-up terug. In de eerste helft begonnen de meiden een beetje afwachtend, er waren bij de tegenstanders best wel een paar lange meiden bij en de durf om te passeren was er nog niet helemaal. Maar na de 3-2 kwamen de meiden uit hun schulp en gingen wat vrijer handballen en kwamen  meer in hun spel. Hierdoor konden we gaan rusten bij een stand van 8-3 voor Roda.

In de rust de meiden gecomplimenteerd met hun spel maar ook verteld dat ze in de 2e helft nog meer hun eigen spel moesten gaan spelen: speel zoals je traint, met beleving, geniet van het handbalspel en je eigen spel en gebruik de snelheid waar we op trainen.

En dan begint de 2e helft….

Ondanks dat de 1e helft gewoon goed was , stond er de 2e helft een team met zoveel passie en wil dat TOGB er niet eens meer aan te pas kwam. De Roda meiden werkte super samen, er was veel snelheid, de schijnbewegingen werden meer toegepast en er werd echt super goed gekeept waardoor in de 2e helft Roda nog 15 x  tot scoren kwam en TOGB nog maar 2 x. Hierdoor kwam de eindstand op 23-5.
Uiteraard ben je dan als coach super trots op de meiden! En dan niet eens op de uitslag maar vooral op de manier van spelen, de passie en het enthousiasme wat van de meiden afstraalt. Blijf dit volhouden meiden!!
Odessa: Wat fijn dat je er elke wedstrijd gewoon weer bij bent. Je hulp tijdens de warming- up, je positieve en aanmoedigingen op de bank. Je bent echt een onmisbare schakel in dit team! Heel veel respect voor jou!!
Sy’rai: Dank je wel voor het meespelen. Het was voor jou wennen, ander team, andere speelwijze maar je paste je makkelijk aan. Zowel in de hoek als op de cirkel deed je het gewoon goed! De volgende keer ook gewoon op het doel gaan gooien hoor!!
Lieke: Wat was je zenuwachtig maaaar wat was je GOED!!! De 1 na de andere bal ronselde je gewoon het doel uit, en ook de penalty ging er bij jou gewoon niet in. Echt super goed gedaan en super bedankt dat je het doel in wilde!!!
Ruby: Nog een beetje moe van het kamp maar daar was in het veld niks van te merken. Verdedigend was je weer ijzersterk en ook je schot op het doel was goed. Blijf dat doen he meid, want jouw doelpunten komen er zeker aan!
Kayleigh: Het is voor jou nog wennen, het spel in dit team. Het is heel anders dan bij de D2 van vorig jaar. Je krijgt veel aanwijzingen en soms wordt je er horendol van maar je vind je plekje wel in dit team. Blijf veel trainen en je zal zien dat het steeds makkelijker wordt. Met trainen laat je zien dat je een onwijs goed schot hebt dus blijf het gewoon proberen tijdens de wedstrijden. Verdedigend pak je de aanwijzingen goed op en gaat dat ook steeds beter.
Katie: Meid, je eerste doelpunt was zo geweldig, wat een passeerbeweging, waarom doe je dat niet vaker? Technisch ben jij zo goed. En dan je 2e doelpunt… gewoon vanuit de break-out. Super!! je weet het waarschijnlijk zelf niet…maar bijna elke wedstrijd heb je een 100% score…als je gooit op het doel dan is het vrijwel altijd een doelpunt…als je gooit… meid..ga wat meer voor je kansen..je hebt zelf niet door hoe goed je het kan.
Nina: Als jij lekker in de wedstrijd zit ben je niet te houden op de cirkel, en dat je lekker in de wedstrijd zat was duidelijk. 9 doelpunten kwamen op je naam deze wedstrijd. Neem iets meer tijd en rust  in je afronding, je bent soms iets te gehaast in je schot en je zal zien dat het scoren nog iets makkelijker gaat. Verdedigend ook weer erg sterk.
Lisanne: Je bent soms onzeker omdat je in jouw (!) ogen te weinig doelpunten maakt. MAAR dat is niet waar meid, echt niet. Je bent zo’n goede opbouwster, je start goed in, je hebt een heel goed schot, goede schijnbewegingen en verdedigend heb je tov vorig seizoen een reuzesprong gemaakt. Niemand komt jou zomaar voorbij en blokken van ballen is jouw specialiteit. En daarbij zie jij precies wie er vrijloopt en heb je een loepzuivere pass in je. Heb zelfvertrouwen meid!! Je doelpunten pik je sowieso wel mee, (deze wedstrijd 3) en juist door je zuiver schotvermogen ben je een gevaar voor elke tegenstander. Je hebt gewoon vaak pech in je afronding, de lat en de paal staan vaak in de weg daar kan je niks aan doen.
Otte: Verdedigend ben je zo sterk!! Gretig en standvastig, blijf er wel opletten dat je de bal verdedigt. Aanvallend bepaal je vanuit het midden het spel, je ziet perfect wie de bal moet ontvangen en moedigt de rest van het team aan om te gaan lopen. Aanvallend mag je iets meer voor je eigen kansen gaan. Durf je passeer beweging te maken en durf te schieten op het doel. Je hoeft de bal niet altijd af te spelen hoor!
Laila: Wat een passie en doorzettingsvermogen laat jij elke wedstrijd weer zien. Goede bewegingen, een loopvermogen en een goed schot. Gretig op de bal en elke wedstrijd zie ik je groeien in je spel. Deze wedstrijd kreeg je net als Nina  9 doelpunten op je naam , maar net als de vorige wedstrijden werden er doelpunten van jou afgekeurd voor cirkel of een loopfout. Daar gaan we nog op trainen, 3 stappen is toch echt de max 😛
Danique: van harte beterschap meid! Hopelijk knap je snel op!!