D-Force #1: Elf is ook net niet genoeg

Vandaag mochten we het opnemen tegen Indus ’67 met een basis van slechts zeven spelers. Om logische redenen die de voorgaande titels van de verslagen al verklapten, zou zeven zeker niet genoeg zijn. Dus hebben we naast Milan en Timothy ook de hulp ingeroepen van Angelina en Beau van de D-Girls. Elf spelers, een ECHT elftal! Nu mag er zeker wel gerend gaan worden met vier wissels!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, eindstand werd door een aardige comeback van Indus ’67 uiteindelijk 8-8.

De guppen beginnen een beetje moe te worden van die meneer langs de kant die alsmaar wat roept en in de rust en na het eind van de wedstrijd vele volzinnen probeert uit te spreken maar constant in de rede gevallen wordt met “Zij, geen hun” en andere correcties die al dan niet met taal of handbal te maken hebben.

 Zo, da’s een volzin en het optreden wat de coach doet noemen we een monoloog.

Vroeger zaten er honderden mensen in een zaal en luisterden aandachtig een uur lang naar iemand die een monoloog voerde. Bij jullie is dat met slechts een handje vol kids nog geen dertig seconden…

Toch verkoopt de coach geen onzin. Als je wil winnen, zal je je spel moeten aanpassen. (Hier stond “zul je je” Méoni, maar de spellingscontrole gaf al aan dat het fout was… gelukje voor mij!)

In deze wedstrijd heb ik een paar kleine stapjes vooruit gezien, niet veel, maar wel wat!

We moeten veel meer breed en diep gaan staan want het eindigt nog geen 10 seconden binnen de aanval in een grote chaos in het midden met zijn allen op en rond de 9 meter en liefst een beetje klooien en proberen te passeren tussen twee verdedigers die naast elkaar staan op de 6 meter…

Ja, daar ga je vast een wedstrijd mee winnen, als je bij de eerstejaars E zit… Niet meer bij D.

Een klein stapje wat ik duidelijk heb gezien bij een aantal: bal vangen, eerst stappen maken voorbij je verdediger en dan stuiten. Dat wordt al goed opgepakt!

Een tweetal aanvallen hebben jullie rond gespeeld, gaat de bal van links naar rechts en kan Méoni zo doorlopen en scoren. Zo’n gelijke aanval deed zich ook voor en kon Angelina doorlopen op links! Dit kwam omdat Indus een klein beetje in de klassieke verdedigingsvorm ging staan en jullie die gelegenheid gaf om zo rond te spelen.

Deze bijna “C-jeugd” opstelling is toch ook heel handig als basis voor D-jeugd. Chaos wordt het toch wel zodra je 1 op 1 verdedigd wordt. Maar de basisopstelling breed en diep geeft overzicht, meer mogelijkheden om in te starten zonder bal en elkaar niet in de weg lopen, elkaar beter te zien en meer over te spelen, meer wisseltjes (1-2tjes) te maken. Gaan we later op terugkomen tijdens de trainingen!

Thijmen
En wat kon die nummer 13 hard gooien hé! Bij de warming up bal tegen je neus, de coach zag het niet, de twee meiden die me willen informeren dat je de tranen in je ogen hebt staan, ik kijk op, niets geen tranen! Bal in je buik, niets geen tranen! Yo makkertje van me! Je begint nu wel een binkie te worden he! Slechts 3 doelpunten tegen in de eerste helft, dus goed gedaan!

Daan
Je begint je bewegingen steeds beter te ontwikkelen, ach ja,.. je moet wat in die chaos, maar je stuit je er uiteindelijk wel door richting doel. Het is wel wennen met verdedigen als je zo moet bukken met kids die flink kleiner zijn, dus om je van rugpijn te behoeden pak je voortaan gewoon de grootste speler in het veld zoals nummer 13 en dat ging goed.

Méoni
Heeft zo zijn momenten dat hij het overzicht heeft en zo speel je de bal naar de tegenstander. Tja, je hebt net de spoedcursus stuiteren gemist die ik aan Milan en Timothy had gegeven in het uur ervoor… Maar als er een gat is, start je in en ga je voor je kans! Ik denk dat je hele grote stappen gaat maken zodra je structuur krijgt in de chaos. En dat gaat komen want ik zag je wel wijzen naar je medespelers dat ze een positie moesten innemen!

Yannick
Dit mannetje heeft het helemaal naar zijn zin! Krijgt beetje bij beetje steeds meer praatjes, maar is ook wel een echte doener. Je bewegingen worden steeds vloeiender! Het afronden is nog wel een aandachtspuntje maar dat is een lang verhaal over wedstrijdspanning versus focus en overtuiging, komt wel goed. Voorlopig heb je even laten zien dat je een strafworp kunt scoren!

Kye
Wist niet wat hem overkwam toen de coach zei wat hij goed deed. Bal vangen, schijnbeweging en drie passen lopen voorbij je verdediger en dan stuiten. Laat je niet gek maken door je coach Kye! Je bent een behoorlijk wendbare speler die straks vanzelf ook veel meer gevaarlijk wordt met de 1-2tjes! Dan praten we niet meer over één doelpunt in een wedstrijd maar vele doelpunten!

Sven
Had vandaag even een mindere dag met een pijntje hier en een ongemakje daar, maar laten we wel wezen… Toch weet men jou te vinden en jij weer de anderen. Je positie op de cirkel werd vandaag wat lastig door alle drukte om je heen. Iets meer spinazie eten en je schot laten gelden maar dat komt vanzelf wel komende tijd! Daar hebben we een mooie oefening voor… “Liggen, opstaan” en de coach zijn auto wassen… Wax on, wax off…

Riley
Riley, Riley, Riley,… Als je naam drie keer achter elkaar wordt genoemd dan kun je er gevoeglijk van uitgaan “er is iets”… Nou, meer dan iets eigenlijk… Durf om de tegenstander op te zoeken en een gaatje te vinden zit er goed in! Toch lijkt het net alsof elke stap die je maakt, pijn doet of vervelend aanvoelt. Is dat zo? Ow, en voor de rest ben je gewoon lekker brutaal, dat was dat andere dingetje, we kneden je wel tot een bijzondere speler, want de ingrediënten heb je al!

Beau
Duidelijk aanwezig en de graaigrage mentaliteit van “HIER MET DIE BAL” bevalt me wel! Dat is precies wat we willen, dat onderscheppen. Ik vind dat je in de korte tijd dat je lid bent, mooie stappen maakt. Dank voor het willen meespelen en de jongens uit de brand helpen. Blijf de sprongschoten oefenen, je schot begint al krachtiger te worden. Nu nog effe kijken waar de keeper staat!

Angelina
Jij ziet het hé? Terwijl je instart maak je een mooie schijnbeweging naar linksbuiten en ga je naar binnen om af te ronden. Je bent ook zo’n gatenzoeker op afstand, geduld, wachten en dan ineens toeslaan. Zeker op het moment toen we vertrouwd konden rondspelen vond je het gat om in te starten en te scoren. Ook jij bedankt voor het meehelpen!

Milan en Timothy
Ik neem jullie beiden even “apart” net als de privétraining van een kwartier die jullie vandaag kregen. Ik heb jullie meteen in de wedstrijd zien doen wat we behandeld hebben “stuiten, kijken, stuiten, kijken en gooien”. Natuurlijk zie je geen vuist of open hand of hielen laag of hielen hoog in de wedstrijd, maar het feit dat je in een kort ogenblik opkijkt en iets snel kan zien, heeft er wel voor gezorgd dat je nu niet meer als een malloot alleen maar recht vooruit stuit al kijkend naar de lijnen op het veld. Want dan komen jullie aan het eind in een fuik van verdedigers terecht. Timothy heeft er zelfs nog een zuivere assist van weten te maken! Goed gedaan en dank voor de assistentie mannen!

Maandag weer een training. Op naar beter!

Sgt.