D-Force #1: 7 is ineens wel genoeg?!

Afgelopen zaterdag mocht onze D1 het opnemen tegen DES ’72 in Papendrecht. Er was al wat bekend over de sterkte van het team, maar het is deze coach nog niet vaak voorgekomen in zijn afgelopen 10 jaar om zo zwaar ergens gas terug te moeten nemen.

En laten we wel wezen, we staan er echt voor open om zaken aan te passen in de speelwijze, maar het resulteerde zelfs in een speler eruit halen als “wissel”. Wat toevallig goed uitkwam, want we hadden maar 7 spelers en daarmee geen wissel.

Zo moet je vol gas, en zo moet je gas terugnemen om spelplezier een kans te geven aan beide partijen. Het moge duidelijk zijn dat 30 of 40 doelpunten scoren door alleen maar te onderscheppen en op het doel te gooien alsof er niemand in staat, totaal niet tot spelplezier kan leiden.

Dus de opdracht werd gedurende de wedstrijd steeds een beetje bijgesteld. Onderscheppen is goed, maar daarna moet de bal via samenspel zonder stuit naar de overkant. En dat,… is eigenlijk de beste training tot nu toe richting het spel wat je over twee jaar dient te kunnen spelen!

Het was een wedstrijd waarin we duidelijk konden zien wie wat in zijn mars heeft en wat er nog aan ontbreekt om als team goed te functioneren.

We zijn slechts een paar weken bezig en er begint zich al wat te vormen. Hou je aandacht er bij in de training, dan komt dat helemaal goed!

Met een 2-25 eindstand hebben we in ieder geval naast verlies en gelijkspel ook een keer gewonnen.