C-Meiden: Een moeilijke wedstrijd

Dit weekend mochten we naar Vlaardingen want onze tegenstander was dit keer Twist.

Katie heeft een schouderblessure dus kon helaas niet meedoen maar was er wel bij om het team aan te moedigen vanaf de wisselbank. Beterschap Katie en super fijn dat je er toch bij was !!

Sy’rai van de D2 was weer bereid om ons te versterken dus konden we toch nog beschikken over 2 wissels. En dat was nodig ook…..tijdens de warming -up bleek dat Nina toch wel erg last had van haar knie, Otte heeft erg last van haar been / heup maar wilde toch perse spelen maar gaf pijn aan, Laila had met warm gooien last van haar schouder.. pfff dat is schrikken hoor voor de coach.. Zeker als de tegenstander uit best wel grote meiden blijkt te bestaan.  Maar gelukkig kon de vader van Otte de meiden een beetje oplappen  ( mijn dank hiervoor is groot ) en konden we de wedstrijd compleet starten.

We kwamen snel op een 0-1 voorsprong maar daarna was het Twist die een voorsprong kon nemen en de stand omboog naar 4-2. Echt makkelijk ging de eerste helft niet, de meiden probeerde het zeker wel maar het zat allemaal niet heel erg mee  en Twist leek de wedstrijd te gaan domineren. Maar de meiden toonde veerkracht en gaven niet op. Onder aanvoering van Lisanne die de moeilijke taak had de lange opbouwster te verdedigen kwamen de meiden steeds beter in de wedstrijd waardoor het nu Roda was die de stand wist om te buigen naar 4-6. Twist liet het natuurlijk niet op zich zitten en schoot de 5-6 binnen maar gelukkig was het vlak daarna rust. Even bijkomen van de eerste helft en ons gaan focussen op de 2e helft.

Lisanne schoot de stand naar 5-7 maar daarna was het weer Twist die het initiatief nam en op gelijke hoogte kwam met 7-7. Wat gingen de meiden gelijk op en wat was het een spannende wedstrijd. Het was na de 10-10 dat Roda weer een gaatje kon slaan en toen stond het 10-13 voor Roda. Maar de wedstrijd was bij lange na nog niet gespeeld en Twist sloop weer dichterbij …. omg wat was het spannend.

Maar toen kregen de Roda meiden vleugels, de snelheid werd wat meer opgevoerd, de aanvallen verliepen vlekkeloos en onze keepster Danique keepte de sterren van de hemel. Wat een ballen heeft ze gehouden weer zeg. Zelfs tot 3x toe achter elkaar hield  ze de bal uit haar doel.  Dat de tegenstander tot 3x toe achter elkaar vrijuit kan schieten vanaf de 6 mag natuurlijk niet  (want de ballen terug van de keepster moeten voor ons zijn), daar gaan we zeker nog op trainen maar wat was het goed gekeept.

De uiteindelijke uitslag was 14-19  voor onze meiden.

Sy’rai: Bedankt weer voor het meespelen. Het gaat steeds beter en zeker verdedigend een paar mooie acties laten zien.

Laila: Ondanks de pijn in je schouder was je nog lekker op schot.  5 doelpunten voor jou vandaag.

Nina: Gelukkig kon je toch spelen ondanks je knieblessure. Met 11 doelpunten was je erg belangrijk.

Lisanne: Wat was je weer lekker op dreef, mooie  strakke passes naar je medespelers en verdedigend erg belangrijk. 3 mooie doelpunten voor jou

Ruby: Verdedigend laat je toch altijd weer zien dat je moeilijk te passeren bent. Je hebt lef en  je laat je niet zomaar op zij zetten, goed hoor!!

Kayleigh: Ook vandaag weer laten zien dat je het handbalspelletje steeds beter onder de knie krijgt. Goed gedaan!

Lieke: Je loopt ontzettend goed vrij en bent heerlijk beweeglijk, helaas had je de pech dat bijna al je doelpogingen werden afgefloten voor cirkel. Maar je staat er en je hebt een belangrijk aandeel in de leuke aanvallen.

Otte: je bent belangrijk in de opbouw van de aanval, je liet een mooie passeerbeweging zien. blijf dat doen!

Danique: Wat ik in het verslag al zei: je hebt weer geweldig gekeept. Niet alleen complimenten van mij en je team maar na de wedstrijd kreeg ik ook van de tegenstander positieve reacties op jouw keeperswerk. (en die vertel ik jou woensdag bij de training 😛 ) blijf zo doorgaan!