E1: Over de brug rechtsaf

HVOS op zaterdag morgen….. gelukkig goed weer, we hebben daar wel eens anders gestaan. De D-meiden speelden voor ons een wedstrijd en nu was het onze beurt. Ik blijf het vreemd vinden…. handbal op kunstgras. De spelers van Roda hadden al snel door dat het best wel glad kon zijn.

De coach van de tegenpartij was blij ons te zien. Hij hoopte tenminste op een revanche van de laatste wedstrijd tegen een Roda E-team (2-32). Ik kon hem gerust stellen dat dit een jonger team was.

Afgelopen woensdag hebben we in een wedstrijdvorm geoefend om te blijven bewegen in de aanval. Dit was terug te zien in de eerste helft van de wedstrijd.

Mooie acties die voortkwamen uit vrijlopen en instarten zonder bal. Helaas wordt er te weinig gekeken naar de teamleden die ECHT vrij staan. Tijdens het verdedigen mag er best wel wat meer achter de bal aangegaan worden, we wachten nu nog te veel af.

Soms konden ze gewoon doorlopen…… gelukkig hebben we meerdere keepers die hun best doen om de ballen tegen te houden

We gingen de rust in met een mooie voorsprong (2-6). Met behulp van het pas verkregen handbal spelbord (bedankt Anoek en Meine) uitgelegd wat we konden doen om meer ruimte te krijgen.

Breed en rond spelen en wachten tot de tegenstanders van de 9 meter afkwamen, dan instarten zonder bal om achter de spelers van HVOS te komen om zo te kunnen scoren.

Iedereen begreep wat ze moesten doen in de aanval en wat te doen bij de verdediging. Nu kijken of het ook werkt in het veld.

Helaas, we gaan weer flink oefenen op het verdedigen en de aanval.

De inzet was goed. We hebben deze wedstrijd gewonnen, maar het ging in de tweede helft best wel moeizaam. We missen onze energie in de tweede helft, dit betekent dat we echt iets aan onze conditie moeten doen.

Eindstand is 8-10 in het voordeel van Roda.

Anoek: Goeie inzet, veel vrijlopen en start in zonder bal. Je wordt helaas niet altijd gezien door je medespelers.

Cheyenne: Je wilt graag, probeer te concentreren op de bal en tegenstander.

Guido: Je wilt graag keepen, maar ook in het veld doe je het goed. Probeer het niet te moeilijk te maken voor jezelf.

Ilse: Snel, weet de ruimte te vinden. Vergeet niet dat er af en toe er een verdediger tussen staat. Dus blijf kijken.

Kate: Je blijft goed bij je tegenstander, probeer ook de bal te veroveren.

Milan: Je bent altijd goed voor een paar doelpunten. Goed in dribbelen, weet de verdediging altijd te vinden. Probeer eens het overzicht te krijgen en over te spelen.

Shavano: Je hebt nu een paar wedstrijden meegespeeld, je inzet is top. Probeer het de tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken en denk aan het gooien.

River: De snelste in het onderscheppen van de bal, je maakt het de tegenstanders moeilijk. In de aanval weten ze jou niet altijd te vinden, zorg dat ze je zien.

Romy: Betrouwbaar, je hebt het overzicht in de aanval. Probeer ook het overzicht te krijgen bij het verdedigen

Timothy: Snel over het veld met de bal. Probeer in de laatste meters af te remmen en te kijken dan gaan die ballen er echt wel in.