E1: Zondag spelen, lekker rustig

Zondagochtend en spelen uit bij ETC in Hoogvliet, wat een “mooi” gebouw is dat toch. Gelukkig is het maar een gebouw. Na onze verloren wedstrijd thuis tegen de Treffers wil het team graag weer handballen op gelijk niveau.

Vorige week was het zwaar tegen de Treffers. Zij hebben 3 sterke spelers (D-niveau) die weinig gewisseld werden. Wij waren met een jong team, maar deden er alles aan om het de Treffers zo moeilijk mogelijk te maken.

Onze aanvallen werden goed opgebouwd en er werd goed vrij gelopen. Onze verdediging was zwak of we waren onder de indruk van de sterke spelers van de Treffers.

Eigenlijk hebben we een goede wedstrijd gespeeld……we hebben namelijk dingen bijgeleerd en bepaalde dingen ook goed gedaan.

Maar dat was vorige week……zondag (vandaag) hebben we dus uitgespeeld tegen ETC. Een aantal van onze spelers waren er niet bij, maar we hadden voldoende wissels.

Een goede warming up en we konden aan de wedstrijd beginnen. Milan was aanvoerder en gaf aan dat de bal te groot was (maat 1 i.p.v. 0). Bij ETC was er geen juiste bal voorhanden, gelukkig heeft de coach altijd de wedstrijdbal (maat 0) van Roda bij zich.

De scheidsrechter, intussen een bekende, floot de wedstrijd met strakke hand aan beide kanten. Niet lopen, niet glijden en pas op met je handen en gooi je zelf ook niet zomaar voor je tegenstander, daar komen nog eens ongelukken van. Verdedigen mag alleen aan de voorkant en mocht je verdedigd worden dan niet met de ellebogen werken.

Wat vorige week in mindere mate lukte ging tijdens deze wedstrijd beter. Het lukte om ons spel breed te houden en na het gooien door te lopen om de bal weer te krijgen. De volgende stap wordt voordat we vangen, nadat de bal is afgespeeld, kijken of er iemand vrij loopt, zodat je gelijk door kan gooien.

In de afgelopen weken hebben jullie al veel geleerd en maken jullie vorderingen. Er waren in deze wedstrijd hele mooie acties te zien.

Als we de stap van afspelen, kijken, vangen en direct doorgooien onder de knie hebben, wordt snelheid belangrijk.

Onze verdediging kan nog veel beter, hier gaan we aan werken. Ik wil op 12 november met jullie samen kijken bij een thuis wedstrijd van de jongens en meisjes D hoe zij dat doen. Kunnen we veel van leren, zeker hoe het moet en ook wat niet mag, om het daarna zelf in een wedstrijd toe te passen.

Hou dus rekening met dat je een uurtje of anderhalf  langer bij Zadkine bent om te kijken naar de wedstrijden.

Het was een leuke wedstrijd die we in het voordeel van Roda konden afsluiten 6-12.

Bedankt voor deze mooie wedstrijd.

Jullie Coach