D-girls: Handbal is leuk en dynamisch

Vandaag mochten onze meiden weer op bezoek in Hoogvliet bij de jongens van ETC D2. Helaas had ik voor de wedstrijd verdrietig nieuws gekregen, want de opa van Lysanna en de opa van Angelina waren dit weekend overleden. Dit heeft altijd impact, gecondoleerd en heel veel sterkte, voor zowel de meiden als voor de familie. Angelina kon hierdoor helaas niet met de wedstrijd meedoen.

Sara en Scout waren er ook niet, waardoor we aan de wedstrijd begonnen met 8 meiden.

ETC mocht beginnen met de bal, maar binnen 10 seconden was de bal onderschept door Roda en de bal lag er binnen 20 seconden in bij de tegenstander. Dat beloofde wat voor de wedstrijd. Het bleef heel lang 0-1, mede dankzij goede verdediging, enorm goed keeperswerk van onze keepster en omdat de kansen er wel waren, maar die kwamen of op de keeper of gingen net naast of over. Hierdoor was de eerste helft erg spannend en liep gelijk op totdat ETC zelfs met 4-3 voorkwam. Ondertussen werkten de meiden wel erg hard, maar lieten zich in de verdediging terug zakken waardoor ETC teveel ruimte kreeg om te handballen en de kansen af te maken in het doel. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken dat de hoeken over de cirkel zouden lopen en dan aanspeelbaar moesten zijn, en zo werd ook een heel mooi doelpunt gemaakt. Met nog een paar mooie kansen gingen we de rust in met een stand van 5-7. Twee doelpunten voor, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld.

Afgesproken er in de tweede helft ver uit te blijven in de verdediging en zo de bal te onderscheppen en snel in de break te gaan. Dat had zo z’n effect, meerdere meiden in de break. Een mooi gegooide bal van onze helft naar voren werd goed gevangen en goed afgerond. Twee meiden die samen in de break gingen, elkaar blind konden vinden en ook deze kans werd mooi afgerond. Kortom handbal is leuk, als je het spelletje door hebt en je kansen weet uit te spelen. De beweeglijkheid is goed om te zien, zowel in de aanval als in de verdediging. Het enige nadeel is, maar dat is iets van mij, de chaos die er dan komt 😉 ja en daar ben ik dan niet zo van. Toch wisten de meiden die chaos op een positieve manier te gebruiken, en wel collectief als team. Wat resulteerde in een mooie eindstand van 10-16.

Goed gehandbald meiden, jullie gaan elkaar steeds beter vinden.

Noa: Super goed gekeept, je ging er vol voor, zo in de Hordezit alsof het niets was en je het al jaren doet. Top gedaan.

Lysanna: Je gaat steeds meer vooruit, gaat het spel steeds beter snappen, waardoor je in de verdediging steeds alerter wordt en de goede beslissingen neemt, en wat vandaag ook resulteerde in een super mooi doelpunt vanaf de cirkel. Goed gedaan meid, ga zo door.

Beau: Vanuit de hoek super gevaarlijk als je over de cirkel gaat lopen en de meiden zien je, dit resulteerde in mooie kansen en een mooi doelpunt. In de verdediging af en toe wat aarzelend, maar in de tweede helft pakte je dit goed op en was je alert op de bal.

Aurelia: In de eerste helft was je wat afwachtend in de verdediging, maar de tweede helft ging je er weer vol voor. Ook mooie kansen gehad om te schieten, helaas stond de paal in de weg.

Sy’rai: Vandaag een hele sterke wedstrijd gespeeld, wanneer je de concentratie hebt doe je hele mooie en goede dingen. Onder andere de schitterende break samen met Joelle, die je dan aangespeeld krijgt en in koele bloede afrond op het doel. Blijf in de verdediging alert dan ben je niet te passeren.

Talitha: In de rust je ingefluisterd meer gebruik te maken van je goede schot en goede schijnbeweging, wat dan resulteert in twee doelpunten. Daar mag je enorm tevreden over zijn, ik ben dat in elk geval wel. In de verdediging keihard gewerkt.

Emi: In de aanval mag je ook echt voor je eigen kansen gaan, je hebt zo een goed schot. In de verdediging houd jij volgens mij ook niet zo van chaos ;). Over het algemeen was je er goed bij en kon je de jongens goed voor je houden, maar af en toe was het lastig te zien wie je nu moest verdedigen.

Joëlle: Je was vanaf de eerste aanval alert wat resulteerde in mooie doelpunten. Ook verdedigend was je alert en hadden de jongens moeite om jou te passeren.