Delta-Force #1: Een stap vooruit

Vandaag mocht D1 het opnemen tegen HVOS in Spijkenisse, een team wat voornamelijk uit meiden bestaat. Door een wat rommelig begin doordat we niet allemaal stipt een half uur van tevoren aanwezig waren, was er niet echt sprake van een goede voorbereiding. Niet veelzeggends kunnen doen in een voorbespreking en even snel wat spelers op een positie zetten.

Maar uiteindelijk weten de boys wel wat er van ze verwacht wordt. Breed en diep staan en meer lopen zonder bal. Iets wat best wel goed ging in deze wedstrijd. Soms willen we nog wel eens een keertje al dribbelend naar voren zonder op te kijken, soms lopen we elkaar in de weg doordat iemand ineens links gaat waar de ander ook al links ging, soms word er ook goed naar voren gespeeld zodat er vrije kansen ontstaan.

Dat laatste is zeker in het tweede deel van de tweede helft het geval geweest, omdat die opdracht is gegeven met een reden. Zowel Ventura als DWS spelen een dergelijk spel. Sla gewoon een man over in de verdediging en ga alvast naar voren om in de break te kunnen.

Een spelvorm die zeker tot een bepaalde leeftijd kan, maar eenmaal op C-leeftijd en hoger niet lang meer stand zal houden. Dus leer je er iets van?… Niet veel. Win je er mee? Ja, wellicht, maar da’s voor de korte termijn. Wij gaan het in ieder geval hanteren tegen Ventura en DWS omdat we op gelijke wijze zullen worden aangepakt.

Voorlopig hebben we vandaag met 10-24 kunnen winnen en is het bij de coach weer scherp waar de verbeterpunten zijn.

Zondag met zijn allen naar Den Bosch, op naar de Best Men Handball Bootcamp met aansluitend het bijwonen van de wedstrijd Heren Nederland tegen Hongarije!

20161105-d1