E1: Wat een spannende wedstrijd!

Afgelopen zondag stonden we weer vroeg in de ochtend in het regenachtige Maassluis.

Shavano en Cheyenne konden helaas niet meespelen maar verder was iedereen aanwezig. Nadat iedereen een plekje had gevonden voor de auto, konden de kids gaan omkleden en warmlopen. Na een korte warming up gingen we aan de slag.

De tegenstander was Unitas en in het team waren twee spelers met dispensatie en dat was ook te zien. Ja Romy, je komt ook nog kids tegen die een halve kop groter zijn dan jij.

Nu heb ik als hulp trainer van Danny af en toe het gevoel dat veel dingen die wij tijdens de training zeggen het ene oor in gaan en het ander oor weer uit. (Ja ik heb het tegen JOU!) Maar van wat ik zag tijdens de wedstrijd kreeg ik een traantje in mijn oog van ontroering. De eerste twee aanvallen waren foutloos. Er werd druk gezet, goed gekeken naar medespelers die vrijstonden en goed overgespeeld.

Je ziet het E team per wedstrijd groeien. Men gooit sneller, gooit beter. Conditioneel kan het nog wel wat beter maar dat komt vanzelf wel. Je merkt wel op het moment wanneer spelers vermoeit raken ze minder gaan kijken en meer voor zichzelf kiezen. (Ja ik heb het tegen JOU!)

De hele wedstrijd hielden we een voorsprong van 2 a 3 punten. In de eindfase werd het nog heel spannend. Unitas kwam terug naar 1 punt achterstand. Hoe spannend het was bleek uit het gejuich vanaf de tribune toen Anoek een doelpunt maakte en Unitas ons niet meer kon inhalen.

Kate, dit is al de tweede wedstrijd dat je het hebt laten zien. Een aanval als een tijger, afgerond met een verwoestend schot. Wauw. Meer, meer, meer…

Timothy, een suikerklontje met twee beentjes. Wat een energie en enthousiasme. In de break out niet in te halen en een hard schot. Je hebt aan de tegenstander laten zien hoe het moet.

Anoek, een vaste kracht in het team. Heel veel overzicht en een goed geplaatst schot. Je loopt goed en veel vrij. Probeer wat meer je tegenstander te passeren. (zo krijg je ook medespelers vrij van verdedigers)

Guido, ja spelen zonder schoenen gaat niet zo goed. Je zat jezelf te verbijten aan de kant. Maar zodra je in het veld staat loop je goed vrij en ook jou schot is gemeen goed. Als keeper een vaste waarde. In de tweede helft een heel hard schot uit het doel gehouden van de grootste tegenstander.

Ilse, je bent overal inzetbaar en ook jij hebt een goed schot. Als keeper heb je deze wedstrijd fantastisch gekeept. Je loopt goed vrij en je coacht je medespelers zodat ze beter kunnen spelen.

River, af en toe probeer je iedereen tegelijk te verdedigen. Ook jij bent net als Timothy. Een suikerklontje op beentjes. Omdat je niet de grootste bent, onderschatten tegenstanders je vaak. Unitas zal dat niet meer doen. Wat een schot van afstand! Ook verdedigend liet je je weer gelden.

Nissa, je doet nog niet lang mee met wedstrijden maar je laat je al goed gelden. Je vangt de bal goed en ook het overgooien gaat goed. Schiet ook eens op het doel!

Milan, sterk in de verdediging en met een hard schot sterk in de aanval. Als Unitas een gat liet vallen in de verdediging wist jij hem te vinden. Vooral in het begin vond je je medespelers goed.

Romy, je hebt een hard schot en je verdedigd heel goed. Ook het “zien” van de vrije speler heb je onder de knie. Ga wat meer voor je eigen kansen. Schiet vaker op het doel!

Bedankt voor een leuk en spannende wedstrijd.

Jullie hulp coach