DS1 en het Haags 3 kwartiertje

Nadat de eerste 2 zaalwedstrijden werden verloren tegen HVOS (21-16) en Gemini (27-33), was het de Roda dames duidelijk dat een klasse hoger ook wat meer vereist werd dan in de meeste wedstrijden van vorig seizoen. In beide wedstrijden kon het niveau van de tegenstanders een minuut of 40 worden volgehouden en werd het verschil in de resterende tijd gemaakt. Maar met hard trainen en een prima teamspirit kun je snel stappen maken. En dat zou deze derde wedstrijd in Den Haag tegen WHC2 wel blijken.

Vanaf de eerste aanval wordt er door een mooi uitgespeelde goal van Simone direct een voorsprong genomen. Het geroutineerde team van WHC kan in de eerste 10 minuten nog bijblijven door een aantal keren op gelijke hoogte te komen, maar Roda bepaalt het tempo van de wedstrijd en weet vrijwel iedere aanval te scoren. Er worden doelpunten gescoord uit mooi uitgespeelde aanvallen door Natascha en Vera. Mooie afstandsschoten door Fiona en Yentl. Break outs door Kristina en Marieke en 7 meters en goals na mooie schijnbewegingen door Iris. Tel daarbij op een prima verdediging en Nicole die in het tweede gedeelte van de eerste helft heerlijk staat te keepen en de 9-17 voorsprong bij rust is een feit.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, Roda dicteert en WHC komt er vrijwel niet aan te pas. De aanvallen blijven fraai en met veel variatie en de score loopt steeds verder op. Door fanatiek verdedigen en een prima keepende Yvette weet de tegenstander pas na bijna 18 minuten(!) in de tweede helft hun eerste doelpunt te maken. Een uitstekende teamprestatie. Meer dan 3 kwartier prima handbal in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. De wedstrijd wordt netjes uitgespeeld en de dames blijven geconcentreerd en als team verdedigen. Het wordt uiteindelijk een fijne 15-26 overwinning, waarmee ook in 1 klap het doelsaldo van -11 weer op 0 staat. DS1 laat zien ook deze wedstrijd weer stappen gemaakt te hebben en de aanwezige toeschouwers hebben volop kunnen genieten.

Komend weekend is er helaas geen wedstrijd en op 20 november staat de uitwedstrijd tegen Saturnus Leiden op het programma Als de dames de stijgende lijn weten door te trekken dan kan dit ook weer een leuk potje handbal worden.