DS2: Wow

Wow….dat is het eerste woord wat er in mij op komt als ik terug kijk op deze wedstrijd. Maar laten we bij het begin beginnen…

Zondagmorgen, lekker vroeg …en dames 2 mag naar Hellevoetsluit vertrekken omdat Helius dit keer de tegenstander is. Pfff dat is niet naast de deur…

Helius…een team waar we op het veld nog van verloren hadden. Toen kwam de regen met bakken uit de hemel maar nu konden we gelukkig in een warme en droge sporthal de wedstrijd spelen.

Helaas had Idy nog last van haar rugblessure die ze tijdens de vorige wedstrijd had opgelopen en kon hierdoor er niet bij zijn. Ook moesten we het zonder Steffie stellen dit keer. Gelukkig hadden we altijd nog 1 wissel.

Arjenne scoort al snel de 1-0 maar Helius trekt de stand al snel gelijk. Helius begon sterk aan de wedstrijd, wat waren ze soms snel maar ook door de Roda dames werd er lekker gespeeld. Bij de stand van 5-3 ( jaja helaas in het voordeel van Helius) raakte Arjenne geblesseerd aan haar knie en kon niet meer verder spelen. Oepsie..een tegenvaller…geen wissels meer dus.. En Helius had een bank vol met wissels, speelde op snelheid en hadden een voorsprong dus het zou zwaar worden voor de overgebleven 7 dames. Kimberly neemt de plaats in de opbouw van Arjenne over en we hervatten de wedstrijd. En hoe….

De verdediging stond al goed maar nu was er voor Helius al helemaal geen doorkomen meer aan. Aanvallend wist met name Kim het team op sleeptouw te nemen en stand werd door wilskracht en samenwerking van 5-3 naar 5-7 getrokken. Met deze stand kon iedereen even op adem komen want de scheidsrechter ( die overigens echt heel goed was) floot voor het rustsignaal.

Nog 30 minuten te gaan zonder wissel en tegen een team wat lekker weet te handballen en voldoende wissels heeft is zwaar. Als dat maar goed zou gaan…

Maar dan begint de 2e helft en staat er een super gemotiveerd Roda team tussen de lijnen. Verdedigend werd er niks maar dan ook niks weggegeven. Er werd super goed samengewerkt, op tijd uitgestapt en aangepakt en mocht de tegenstander dan toch nog een schot op het doel kunnen lossen, stond altijd Ruth nog in het doel die in de 2e helft ook een fantastische wedstrijd keepte. Ook de pingels die we tegen kregen op dat moment gingen er niet in. De aanval verliep lekker, de bal werd goed rondgespeeld en er werd op tijd druk gezet waardoor de stand zelfs naar 5-13 werd getrokken. Had ik al gezegd dat we eerst met 5-3 achter stonden :p

Wat een teamspirit en wat een inzet en een wil om het met en voor elkaar te doen en de wedstrijd te winnen. Dominique stond als een leeuwin te verdedigen, Kimberly liet zien dat zij ook in de opbouw niet te passeren is, Kim speelde een geweldige wedstrijd en Helius kreeg geen vat op haar schijnbewegingen en schoten, Karin zorgde vanuit de hoek voor de druk en beweging waardoor er gaten werd getrokken voor de andere meiden en wist zelf ook een paar keer haar tegenstander te passeren, Maaike schoot van afstand de bal met gemak in de kruising en Rosanne was wederom gevaarlijk op de cirkel maakte haar kansen goed af.

Met nog ongeveer 12 minuten te spelen kwam Helius weer een beetje terug in de wedstrijd. Mede doordat wij 2x door een tijdstraf met 1 minder stonden en doordat hun de penalties gingen benutten wisten ze ons net weer te vinden maar ook wij scoorde nog waardoor de eindstand kwam op 11-16.

Nogmaals: wow…echt goed gespeeld meiden!

Arjenne, heel veel sterkte met je knie blessure. We hopen dat het meevalt en je weer snel mee kan doen!!

Groetjes Marian