D2-girls: Tegen de koploper

Vandaag mochten we naar Twist, hier hadden we op het veld ook al tegen gespeeld. Op het veld was dit de enige wedstrijd die we verloren hadden maar flink ook met 15-5. Dus er was werk aan de winkel.

De start was wat chaotisch, op het laatste moment een ziekmelding van Aurellia, Lysanna die erg laat was, dus even de twijfel of we wel een wissel hadden. Gelukkig was Joelle bereid om de eerste helft aan te sluiten. Lysanna kon nog een stukje van de warming-up meedoen, en de andere meiden waren al goed bezig.

Afgesproken dat het in de verdediging moest gebeuren, de focus, allemaal iemand uitkiezen om te verdedigen. Kortom hard werken. Van daaruit was het zaak de aanval op te bouwen.

In de eerste aanvallen lieten we de kaas van ons brood eten, Twist startte er vaak langs, soms met bal en soms zonder bal. Voor ons lastig te verdedigen. De meiden waren echt aan het zoeken naar het spel. Ook hielp het niet echt dat de tegenstander sneller was dan wij. Noa had het dan ook flink te verduren in het doel, ze hield menige mooie bal, maar moest toch ook toelaten dat er de eerste helft 9 ingingen. Gelukkig konden de meiden ook wel iets terug doen in de aanval, waardoor de ruststand 9-4 was.

In de rust erop gehamerd dat de meiden hun eigen spel moesten gaan spelen. Net iets meer erop zitten in de verdediging en van daaruit de bal onderscheppen en in de aanval gaan.

De meiden hadden het goed in hun oren geknoopt, en de eerste 10 minuten van de tweede helft speelden ze heel sterk. Eerste twee aanvallen waren ook direct een doelpunt. Ook had de tegenstander meer moeite om er langs te komen. Maar daarna kwam de vermoeidheid om de hoek kijken en werd daardoor de concentratie en de snelheid minder. Jammer maar daar kan in de training echt wel aan gewerkt worden.

Uiteindelijk eindstand was 20-8 in het voordeel van Twist.

Ja verliezen hoort er ook bij, daar leren we weer van.

‘s Avonds hebben we met een aantal meiden het dobbelspel gespeeld. Dit zorgde voor veel lol en gezelligheid.