DS2: Alles behalve saai

Dit weekend mochten we in de Zadkine aantreden tegen MOK. Arjenne en Idy waren er ondanks hun blessure van vorige weekend er gelukkig weer bij. Helaas moesten we het wel stellen zonder Kim die er door andere werkzaamheden niet bij kon zijn.

Doordat we wisten dat MOK vorig weekend niet gespeeld hadden doordat ze geen team op de been konden brengen en het even duurde voordat we ze er waren was het even onzeker of ze wel zouden komen. Gelukkig kwamen ze toch nog binnendruppelen en konden we lekker spelen.

In de 1e aanval schoot Arjenne Roda op voorsprong, maar die voorsprong duurde niet lang want nog geen minuut later was het 1e doelpunt van MOK ook een feit. Het was ook MOK die een kleine voorsprong kon nemen. Met name hun linkerhoek kreeg veel ruimte en schoot de ballen lekker binnen. De verdediging liep niet zoals anders vlekkeloos en we hadden ook regelmatig wat balverlies waardoor het moeilijk was die achterstand om te buigen. Tot overmaat van ramp, ging Arjenne weer door haar knie waardoor ze het veld moest verlaten.

Op het eind van de 1e helft ging het iets beter lopen bij Roda. Maaike passeerde makkelijk, Karin schoot de bal , hop in de kruising en Kimberly nam de verdediging op sleeptouw waardoor we vlak voor rust de aansluitingstreffer konden maken.

Met een 10-10 ruststand kon de wedstrijd nog alle kanten op. Maar ook in de 2e helft begon MOK wat sterker en wist weer een voorsprong te nemen. Ze kwamen zelfs op een voorsprong van 6 doelpunten  (11-17)

Maar degene die dames 2 een beetje volgen weten ook dat een wedstrijd pas gelopen is als het eindsignaal geklonken heeft. En dat was ook deze keer  dus  het geval. Veerkracht is iets wat dit team al vaker getoond heeft en ook dit keer gaven ze nog wat meer gas zo op het eind van de wedstrijd.

De snelheid werd wat opgevoerd, de verdediging was weer zoals vanouds ijzersterk en ook Ruth liet het niet toe dat er nog ballen haar doel ingingen.  Rosanne, Kimberly, Maaike en Idy namen de doelpunten voor hun rekening , Dominique, Steffie zorgde ervoor dat de  gevaarlijke hoeken geen kans meer kregen. en Karin was wederom op elke positie inzetbaar en belangrijk.

Wat werd het spannend. Zeker toen  de stand vlak voor tijd weer gelijk getrokken werd. 19-19.

Na een leuke aanval en een goede actie van Maaike kregen we nog een penalty mee die Idy koelbloedig binnenschoot. Wow, 20-19 met nog 1,5 minuut te spelen en MOK in de tegenaanval steeg de spanning aan de kant maar de meiden hielden hun hoofd koel en zorgden er met z’n allen voor dat MOK zonder punten terug kon naar Dordrecht.

Zo zie je maar: Inzet loont altijd, saai is het nooit bij ons en je hebt echt pas verloren als het eindsignaal heeft geklonken.

Bedankt voor jullie inzet dames, echt goed gespeeld! Op dit moment mede door deze overwinning een mooie 3e plaats als resultaat!

Volgende week zondag Ventura uit, altijd lastig maar met jullie inzet moet het zeker lukken. Ik zelf probeer dan om die tijd met de meiden C in Dordrecht  tegen MOK ook een goed resultaat neer te zetten dus ben er dan niet bij, maar heb alle vertrouwen dat de winst mee terug komt naar Rotterdam.

Groetjes Marian