Meiden C: Voor het eerst dit seizoen helemaal compleet

Het zat er al aan te komen, en dit weekend was het dan eindelijk zover: Alle blessures zijn voorbij. Hoe fijn is dat! De eerste wedstrijd dat we weer compleet zijn was tegen Vires uit Gouda.

Dat de meiden er allemaal veel zin in hadden hoef ik eigenlijk niet meer te vertellen, want dat hebben de meiden altijd wel. De wedstrijd begon dan ook zeer goed. Binnen no time stond er al een 5-0 op het scorebord. De meiden van Vires werden al snel vast gezet en kregen weinig ruimte.  De aanval verliep zoals we het graag zien: lekker snel. De meiden zagen goed wie er vrij liep en durfde de bal te spelen. Nog niet elke bal kwam perfect aan maar daar blijven we lekker op trainen. Het belangrijkste is dat het gezien wordt.

In de verdediging sommige meiden de opdracht gegeven te gaan verdedigen met de handen op de rug. Met de handen op de rug? Ja meiden daar leren jullie van. Frontaal verdedigen is iets waar we op blijven trainen. En je leert het toch het beste in de praktijk.

De ruststand was 13-5.

In de rust afgesproken om de snelheid te behouden en niet de speelstijl van de tegenstander over te nemen.

In de 2e helft bleven de meiden er voor gaan, de snelheid bleef en de uiteindelijke eindstand was 28-11.

Wat was het heerlijk om weer compleet een wedstrijd te kunnen spelen, het is heel leuk om te zien dat jullie gewoonweg een heel leuk team zijn die ervoor elkaar en met elkaar voor gaan. Volgende week is op zondag MOK onze volgende tegenstander en ook dan gaan we er weer vol voor.

Joëlle: De keus om jou naar de C te zetten was een hele goede keus. Je past perfect in het team en je laat duidelijk zien het niveau aan te kunnen. je bent belangrijk in de aanval maar ook in de verdediging. Je pikt aanwijzingen goed op, blijf er wel op letten dat op het moment dat je passeert, je ruimte richting het doel pakt en niet naast de verdediger al gelijk omhoog komt. 6 doelpunten van jou deze keer

Ruby: Wow, wat ben jij goed in de verdediging. Als er iemand is die echt nooit gepasseerd wordt dan ben jij het. Wie er ook tegenover je staat… degene komt er gewoonweg niet langs. In de aanval zie ik dat je ook steeds meer gaat durven. Blijf dat doen!!

Katie: Al binnen 3 minuten moest je het veld verlaten, een hoofd tegen jouw hoofd doet toch wel pijn. Hoofdpijn en duizeligheid was het gevolg.  Wel paracetamol, geen paracetamol… je was er onduidelijk in. Maar na die paracetamol wilde je het toch nog proberen. Een beetje onwennig begon je in de 2e helft weer in het veld. Maar op het eind van de 2e helft had je je draai weer gevonden, een  prachtig doelpunt wat  werd afgekeurd voor cirkel tot gevolg. Hopelijk nu geen last meer van je hoofd. Beterschap!

Kayleigh: Met trainen laat je zien dat je over een goede passeerbeweging beschikt en ook dat je een goed schot hebt. Alleen komt het met de wedstrijden er nog niet helemaal uit. Ga voor je eigen kansen!! Gewoon proberen en blijven gaan!

Danique: Je had weer een paar mooie reddingen in het doel en je kan ook een heerlijke break-out aangooien. Soms iets eerder nog naar voren kijken en gooien maar je doet het eigenlijk gewoon goed in het doel.

Nina: Een heerlijke wedstrijd was dit voor en van jou. Op de cirkel ben je onhoudbaar en zeer belangrijk, ook verdedigend weer erg sterk. 11 doelpunten dit keer. Blijf zo doorgaan!

Laila: In de 2e helft was je echt on fire. Snel in de break, mooie passeerbewegingen en ook voor jou dit keer 6 doelpunten. In de verdediging was je goed. Ook met je handen op je rug 😛 Blijf alleen op de wegstartende tegenstander letten!

Lieke: Goed instartend vanuit de hoek over de cirkel, wat ook een mooi doelpunt opleverde. Iets meer gebruik maken van je eigen mogelijkheden meid, je bent snel, passeert makkelijk, dus gewoon meer gaan!

Otte: Ook voor jou geldt: ga meer voor je eigen kansen!!!! Je speelt goed, verdeelt het spel, ziet naar wie de bal moet, weet de anderen aan te sporen maar vergeet hierdoor zelf richting doel te gaan. Je deed het 1 x  en het was ook gelijk een mooi doelpunt, onderkant lat erin. Doe het vaker!! Verdedigend weer sterk en goed geluisterd naar de aanwijzingen!

Lisanne: Dat we je de vorige wedstrijd gemist hebben is duidelijk en deze wedstrijd bleek weer waarom, in de aanval belangrijk door je acties en verdedigend ook weer sterk. Snel in de break en lekkere harde en zuivere schoten. Vergeet niet om ook de hoek aan te spelen.

Odessa: We zijn nog steeds blij dat je er met de wedstrijden bijna altijd bij bent. Vanaf de bank altijd positief en betrokken. Je mag nu van de arts 2x in de week gaan trainen. Wat een fijn nieuws!!