DS1 boekt knappe en nuttige overwinning op Hercules DS2

Met Iris hoog in de lucht richting Nieuw Zeeland en twee aanvullingen uit DS2 werd vandaag begonnen aan de wedstrijd tegen Hercules DS2. Een jong team dat met 6 punten uit 6 wedstrijden twee puntjes boven Roda op de 4e plaats staat. Er werd fanatiek aan de wedstrijd begonnen, maar aangezien Hercules de eerste aanval had, kwamen zij ook direct op voorsprong. Dat zou achteraf ook de enige keer in de wedstrijd zijn, want de dames van Roda waren de eerste helft aanvallend oppermachtig. Met name Fiona en Simone scoorden er lustig op los. Ook Yentl zag regelmatig kans door de verdediging heen te breken en af te ronden. Verdedigend stond het als een huis en met de prima keepende Yvette als slot op de deur was er voor Hercules bijna geen doorkomen aan. De ruststand van 15-8 was ook volkomen terecht.
 
Ook in de tweede helft werd er direct gescoord waardoor het verschil op 8 doelpunten werd gebracht. Hercules gaf Fiona mandekking en daardoor werd het aanvallend lastig om tot scoren te komen, maar vanaf de hoek wisten Vera en Kristina toch te scoren en kon Hercules niet terug in de wedstrijd komen. Ook Maaike wist met een mooie actie te scoren en verdedigend waren Natascha en Rosanne rotsen in die branding en had Nicole weer enkele puike reddingen. Dichterbij dan 5 doelpunten verschil kon Hercules niet naderen en dus kon de wedstrijd keurig worden uitgespeeld en de winst veilig worden gesteld middels een mooie 23-17 overwinning.
 
Hierdoor wordt op de ranglijst op basis van doelsaldo de tegenstander van vandaag in ieder geval gepasseerd en zitten we prima op schema in het debuutseizoen in de 1e klasse.