D2-girls: Chaos

Vandaag mochten de meiden voor de laatste wedstrijd van 2016 naar Schiebroek de Meeuwen waren onze tegenstander. Dit team bestaat uit allemaal jongens en 1 meisje. Esmee mocht vandaag voor het eerst meespelen met ons, gezellig welkom Esmee. Helaas is Scout nog niet genoeg opgeknapt om wedstrijden mee te spelen.

De meiden hadden er veel zin in, de warming up ging goed en de meiden waren gedreven. Helaas ging Beau door haar voet tijdens haar voet. Dus die even gekoeld met water, waardoor ze bij de wedstrijd toch weer aan kon sluiten. Na de warming-up afgesproken dat we in de verdediging fel zouden zijn, maar vooral ervoor verdedigen en op de bal. In de aanval de ruimte zoeken en elkaar de ruimte geven en goed naar elkaar kijken.

De eerste 15 minuten van de eerste helft waren de meiden enorm sterk, er werd alert en fair verdedigd. De ballen werden goed onderschept, ze zetten de tegenstander goed vast waardoor ze weinig ruimte vrij lieten. Waardoor de stand ook gelijk op liep, op een gegeven moment stond er een mooie 3-3 op het bord. Helaas verslapten de meiden de laatste vijf minuten en lieten zich de kaas van het brood eten, waardoor er uiteindelijk een 6-3 ruststand voor de meeuwen op het bord stond.

In de rust de meiden gezegd zo te spelen als de eerste 15 minuten, veel bewegen zowel bij verdediging als aanval. En wanneer ze het niet meer bij konden lopen te komen wisselen. Want ze hadden allemaal laten zien dat ze de aanvaller voor zich konden houden. Helaas viel Beau uiteindelijk toch uit en kon door pijn in haar voet en zich niet zo fit voelen niet meer mee spelen in de tweede helft.

Voordat de tweede helft startte stond er opeens een 6-2 op het scorebord, hier was geen discussie over mogelijk, dus de meiden waren even wat van slag.

We namen het zoals het er stond. Helaas was dit het begin van de chaos. Wij maakte al snel een mooi doelpunt, maar die werd bijgeschreven bij de tegenstander op het scorebord. Hierna gebeurde dat nog een keer. Waardoor wij opeens op een 8-2 achterstonden. Ik vertrouwde erop dat de scheidsrechter z’n kaartje wel goed bijhield. Maar helaas was ik te goed van vertrouwen. Hierna maakte de Meeuwen nog een paar doelpunten en wij ook, en de meiden lieten de kaas niet van hun brood eten en gingen vol voor de bal. Op een gegeven moment gooide de Meeuwen een mooie bal op de paal, de scheidsrechter had dit kennelijk niet goed gezien want zag dit als een doelpunt. De meiden snapten er niets meer van, en raakten hierdoor best gefrustreerd.

Toch lieten ze ook weer hele mooie dingen zien. Een bal die heel mooi via de opbouw naar de hoek naar de cirkel ging en waar dan een mooi doelpunt uitkomt.

De meiden lieten tijdens deze wedstrijd veel wilskracht zien, en gingen vol voor de bal, waar ook nog 9 mooie doelpunten uit voort zijn gekomen. Jullie kunnen dan ook trots op jezelf zijn!

Door alle chaos heen rondom scorebord en kaartje van de scheidsrechter stond er 14-6 en dat bleef zo staan. Wij hechten hier niet zoveel waarde aan, en kijken naar wat de meiden hebben laten zien.