D-Force #1: Magic word: TAART

Negen uur, ja NEGEN UUR! IK HERAAL 09:00 AM… Jeetje wat een tijd om een wedstrijd te spelen. Hoe vroeg het ook mocht zijn, klaarwakker was de coach langs de lijn. En dat hebben ze geweten (voornamelijk het publiek). Gelukkig was het om de hoek bij Atomium dus hoefden we er niet nog eens ver voor te reizen.

Riley heeft zijn pols gebroken en Charlie viel alleen nog maar te helpen met tape op zijn mond want zijn hand bleef pijn doen. Twee geblesseerden en het wisselprobleem is weer opgelost. Gelukkig lost dit zich vanzelf op want ik wist even niet wie ik nu expres moest gaan tackelen tijdens de training…

16-26 winst voor Roda ’71 om maar meteen met de deur in huis te vallen. Van de week hadden we nog aangegeven dat er iets in de lucht hangt. Een mogelijk eerste doelpunt van Ramón? Thijmen die wil bewijzen dat zijn twee doelpunten van vorige week geen ongelukje was?

Nou, we hebben het geweten! Heb je niet één stuiterbal, maar dan lopen er ineens tien van die stuiterkippen om je heen OM NEGEN UUR IN DE OCHTEND! Hij heeft weer “hun” gezegd. Mooi, de teller staat op 8 en als hij op 0 staat is het taart trakteren aan het team en een speciaal gebakje voor vriend Thijmen vanwege bijzonder verrichtte diensten!

Daan en Marc hebben zowaar iets laten zien van samenspel wat al C-waardig begint te worden. Méoni heeft zijn 1-2tje met Tristan ook eens vaker uitgeprobeerd met onder andere Yannick. Er blies een forse wind over het veld; Storm was niet de enige wervelwind in de verdediging want er was ook nog een Storm bij Atomium. Kye en Yannick hebben beiden een helft gekeept en gespeeld en Sven heeft niet alleen maar op de cirkel gestaan.

Het liep eigenlijk best wel goed, zo goed zelfs dat we een heuse aanval hebben opgezet waarbij iedereen in beweging was, de bal voortdurend werd rondgespeeld totdat er iemand vrij stond. Ja, dit smaakt absoluut naar meer!

Er werd collectief verdedigd! Soms lopen we achter de feiten aan, maar als de één voorbij gelopen werd, stond er weer een ander klaar om het op te vangen!

Tja, en dan gebeurt er ook wat er deels voorspeld werd. Ramón moet alleen nog iets doen aan zijn timing…. Je eerste doelpunt scoren als de coach net in gesprek is met de spelers op de bank is niet handig, dan ziet hij het niet… Maar gelukkig maakte je er nog eentje! Dus goed gedaan gup!

En dan denk je dat je alles gehad hebt… Eerst heel ongeloofwaardig een weddenschap sluiten “als ik scoor dan…” vervolgens twee minuten later “als ik twee keer scoor dan…” en Thijmen gaat doodleuk in de BREAK-OUT?! Vangt de bal van lange afstand?! Houdt hem precies op tijd onder controle en… SCOORT?! Om in de tweede helft doodleuk nog maar eens te scoren vanaf de hoek?! Ook een schijnbeweging maken om er voorbij te komen toen het te druk werd?!

Hmmm,… Deze wedstrijd smaakt naar meer heren!

Maak je borst maar nat want nu we de laatste vijf wedstrijden van het zaalseizoen voor de boeg hebben, mogen jullie eens laten zien wat jullie waard zijn!

Knuffel, hi five, aai over je bol. Een ding is duidelijk, ik roep “taart” en het team slaat op hol…

Méoni let op: hun hun hun hun hun hun hun hun…

Volgende week taart in de Zadkine!

Hebben jullie verdiend!

Sgt