Meiden D2: Teamspirit

De titel zegt het al Teamspirit. Dit is wat de meiden de laatste weken laten zien. Ze zijn er voor elkaar, ze vieren de doelpunten met elkaar, maar ook de lastige momenten in de wedstrijd worden als collectief gezien. De meiden helpen elkaar waar nodig. Dat was deze week ook duidelijk. Isabel kwam nieuw deze week trainen, was enorm enthousiast en speelde dus vandaag ook haar eerste wedstrijd. De meiden geven haar dan tips en tricks waar nodig. Super fijn. Dan maakt winnen of verliezen niet eens uit. Het gaat erom dat je het met elkaar doet en er met elkaar voor gaat.

Helaas kan Scout er nog niet bij zijn, we willen Scout dan ook veel beterschap wensen. Hopelijk is ze snel gezond genoeg om weer terug te komen.

Vandaag mochten we met elkaar naar Gorinchem. Lekker op tijd omgekleed een lege zaal, dus een goede warming-up, een leuke teamfoto en wat spelletjes en oefeningen verder was het tijd voor de wedstrijd.

Een hele goede start, samenspel, doorspelen naar de hoek, en vanuit de hoek inkomen. Bam eerste doelpunt binnen. Esmee prima gedaan, precies zoals we in de training geoefend hebben. Ook Angelina kreeg door haar beweeglijkheid en veel vrijlopen, dribbelen en passeren al snel een kans. Die ging er ook prima in. Al snel volgde Lysanna van de cirkel en Talitha van de opbouw. Kortom 4 doelpunten door 4 verschillende meiden. Dat is hoe ik het graag zie. Met elkaar en voor elkaar. De ruimte werd goed gezocht en goed gevonden. Af en toe vergaten de meiden in beweging de bal te krijgen, en vanuit stilstand is het toch een stuk lastiger schieten.

Beau kreeg een aantal mooie kansen, uiteindelijk was de bal die ze in beweging kreeg de mooiste en die zat er dan ook gelijk strak in. Op het slot van de eerste helft nam Sara het initiatief om langs haar verdediger te dribbelen, voor de cirkel te stoppen en met een mooie stuit passeerde ze de keeper. Dit eerste doelpunt van Sara werd door het hele team gevierd.

In de tweede helft gingen de meiden nog een stukje fanatieker van start. Ze gingen vol voor de bal. Syrai maakte een paar keer twee keer stuit. Ja meid dat vindt de scheids niet goed ;). Maar het hielp wel om je fanatisme aan te wakkeren. Want daarna gooide je er in korte tijd 3 in. Twee mooie breaks en nog een perfect uitgevoerde Modder (onze uitvoering van een vrije bal). Toppie. Ook Angelina, Aurellia en Esmee wisten in die start van de tweede helft het net te vinden, door mooi uitgespeelde ballen. Er werd goed naar elkaar gekeken, waardoor de kansen vanzelf kwamen. Emi kreeg ook de ruimte om te schieten, maar deze bal ging helaas net over.

Op het slot van de tweede helft zag Isabel Beau nog een keer goed vrij staan waardoor Beau kon scoren. En ook ging Isabel zelf een keer richting het doel en gooide. Super. Noa had een paar mooie kansen, maar of de keeper of de paal stond in de weg, wel in de laatste secondes een super mooie bal richting Esmee, waardoor die net voor de eindsignaal nog een doelpunt kon maken.

Beide keepers in allebei de helften super goed gekeept, in totaal over de hele wedstrijd maar 3 ballen doorgelaten. Hierin heeft de verdediging ook hard gewerkt.

Voor de statistieken de doelpunten op een rijtje:

Esmee 4

Angelina 4

Sy’rai 3

Beau 3

Lysanna 2

Sara 1

Talitha 1

Aurellia 1