Meiden B: HVOS

Altijd een moeilijke tegenstander, aangezien deze graag de snelle break spelen. Op voorhand gezegd, in de aanval goed te rouleren en vooral weinig fouten te maken.

Dat ging goed in de eerste helft. We hadden helaas niet veel geluk met afronden (de keeper stond in de weg). Maar maakten weinig fouten, waardoor de snelle tegenaanval uit kon blijven. Verder hadden we veel plezier van de keeperstraining van Brenda, welke als een muur stond te werken.

Rust 6-7 achter. Maar gezien het spelbeeld was alles mogelijk. Zorgen voor het collectief en weinig fouten maken. Positief blijven. Daardoor kwamen we na 10 minuten spelen zelfs gelijk 9-9.

Helaas kwam een mindere periode, waarin we veel fouten maakten, elkaar niet positief konden oppeppen en de tegenstander hun liefste spel weer konden spelen en een aantal snelle tegenaanvallen hadden.

Handbal blijft een teamsport, waarbij we elkaar positief moeten helpen. (net als het Nederlands team). Daardoor kan je elkaar helpen en kom je verder.10 minuten van mindere aandacht maakt dat elkaar blijft beïnvloeden. Dat moeten we samen gaan oplossen.

Positief in deze wedstrijd was dat we zeker de eerste helft goede druk konden geven in de verdediging, waardoor we weinig punten tegen kregen.

Daardoor kon Brenda ook beter in het spel groeien.

Ik was ook blij dat Iris een aantal punten heeft kunnen maken uit een vrije worp.

Dat door goed samenwerken de betere tegenstanders goed tegenspel kunnen geven en ook veel punten kunnen maken.

Meiden, werk aan het teamspel en laat elkaar niet vallen.