D2-Girls: We Are Back!

Vandaag mochten we het opnemen tegen de jongens van HVOS. Dit beloofde een spannende pot te worden, want bij HVOS hadden we in de laatste secondes de winst uit handen gegeven en werd het een gelijk spel.

De laatste wedstrijden die we gespeeld hebben waren pittig, de tegenstanders vaak net iets beter, of wij kwamen minder ons spel. Hierdoor hadden we al 4 wedstrijden op rij verloren. Dit waren de meiden niet echt gewend, dus de koppies gingen een beetje hangen. Tijd om de spirit weer terug te brengen. Getraind op felheid en doorgaan, en proberen vanuit beweging de aanval op te bouwen.

De eerste helft startte perfect. In de eerste helft werd de cirkel mooi vrij gespeeld, kreeg de bal en rondde prima af. We hadden de voorsprong te pakken. Helaas waren de meiden in de verdediging nog niet helemaal alert, waardoor de jongens van HVOS te veel ruimte kregen om te passeren. Binnen no-time stond het 1-4. Gelukkig had de keepster nog een paar mooie ballen, want anders hadden we tegen een nog grotere achterstand aangekeken. Dan is het zaak de koppies omhoog te houden en er toch vol voor te blijven gaan. En dat gebeurde, waardoor de meiden er een paar mooie ballen inknalden. We bereikten de rust met een stand van 8-7.

In de rust de meiden gezegd dat het spel nog helemaal niet gespeeld was, en dat ik verwachtte dat ze dan ook alles zouden blijven geven. Zowel in de verdediging als in de aanval.

De tweede helft nam HVOS het initiatief. Waardoor we binnen no-time weer tegen een achterstand aankeken, namelijk 8-11. Gelukkig ging er daarna weer een knopje om en kregen de meiden weer de spirit. Ze gingen voor elke bal, soms iets te fanatiek. Maar gelukkig hadden we daar de scheidsrechter voor om dat duidelijk te maken, die dat prima deed. In de aanval werd er goed samengespeeld, wat resulteerde in mooie doelpunten. Langzaamaan werd de stand weer gelijkgetrokken, en toen werd het spannend. HVOS weer een doelpunt, wij weer een doelpunt. In de laatste minuut werd de 15-13 binnen geschoten, wat ook de eindstand bleef. Wat hebben jullie het spannend gemaakt, maar wat hebben jullie je ook goed terug geknokt. De winst letterlijk binnengesleept. WE ARE BACK!

Angelina: Mooie bewegingen laten zien in de aanval en mooie doelpunten. Aarzel niet te veel, je gewoon een goede schijnbeweging.

Aurellia: Door regelmatig trainen zie ik dat je weer beter in je spel komt. En ook twee mooie doelpunten, ga zo door!

Beau: In de tweede helft even op de bank duidelijk gemaakt wat ik van je verwachtte. Wat was je gedreven toen je er weer in mocht. Mooie doelpunten tot gevolg, blijf er vol voor gaan!

Emi: Twee schoten op het doel 1 doelpunt. In de kleedkamer even nagerekend dat dus 4 schoten op het doel 2 doelpunten zijn. Ik blijf het tegen je zeggen, je kan meer dan je denkt, en sommige moet ik afremmen, maar jou blijf ik stimuleren om door te gaan, want je hebt een heel goed schot. Hoog in de kruising, perfect.

Esmee: Je gaat iets meer durf krijgen in de verdediging, dat blijven we oefenen, komt goed. Dat eerste doelpunt was perfect, je mag veel meer je eigen kans pakken, want je hebt gewoon een goed schot.

Lysanna: Vandaag je verjaardag, gefeliciteerd meid! Je gaat met steeds meer durf spelen. Je gaat zowel in de verdediging als in de aanval vol voor de bal. Ook een mooie bal, helaas op de paal! Maar scherp genoeg.

Noa: Na anderhalve week last te hebben gehad van je knie was je weer terug. Eerste aanval dat je er in was, direct een mooi doelpunt. Nu weer even werken aan de conditie, zodat je de volgende wedstrijd wat langer volhoudt.

Sara: Wat ben je de afgelopen weken gegroeid, nee niet in de lengte, maar in je spel. In de verdediging enorm sterk en goed op de bal, de tegenstander weet soms niet wat hij daarmee aan moet. In de aanval wordt je ook steeds beweeglijker, nu nog de durf krijgen om op het doel te schieten.

Syrai: In de verdediging ga je er over het algemeen vol voor. Super goed. In de aanval een paar mooie kansen gehad, en vanuit het midden goed de andere meiden gestuurd richting het doel.

Talitha: Vandaag weer mooie ballen gehouden, zowel hoog als laag. Blijf je best doen bij de keeperstraining en je zal merken dat het elke week beter zal gaan.