C-Meiden: Net niet tegen de koploper

Doordat Unitas vorige week gewonnen had tegen Savosa staan zij nu bovenaan in onze poule. Dat we vol aan de bak moeten was dus wel duidelijk. Nina kan door haar gezondheid (voorlopig) niet meespelen en dat is echt wel een gemis. (Sterkte meid)

Vandaag was wel Mathilda aanwezig om ons aan te moedigen, hoe leuk is dat. Dit weekend is ze weer eventjes in Nederland en wij waren erg blij om haar weer te zien.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam op de naam van Lieke. Na een mooie uitgespeelde wissel (de 1) kwam Lieke vrij voor het doel en schoot hem ook nog eens netjes binnen. Unitas liet dit niet op zich zitten en maakte al snel gelijk. En kwamen zelfs op een 1-3 voorsprong. Lisanne wist een penalty te benutten en de aansluitingstreffer was een feit. Maar daarna zakte het spel van Roda weg. De verdediging zat niet dicht, in de aanval weinig tot geen beweging en Unitas liep makkelijk weg naar een stand van 2-7. Lieke wist er vlak voor rust nog 1 in te schieten bij de tegenstander en nadat Unitas de 3-8 binnenschoot konden we gaan rusten.

In de rust duidelijk geweest en de meiden verteld ervoor te gaan, snelheid te maken, te gaan passeren en vooral ook de verdediging dicht te gooien. Om het kort te maken, ik wilde een ander team binnen de lijnen zien.  Gelukkig luisteren de meiden altijd goed, en de meiden gingen er weer voor. De stand werd dan ook van 3-8 naar 7-8 getrokken door de doelpunten van Katie, Laila, Lisanne en Lieke. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Nadat Unitas de 7-9 maakte was het wederom lieke die het verschil weer op 1 punt bracht.

Maar daarna was het toch weer Unitas die het verschil groter maakte. Door het uitvallen van Joelle hadden we nog maar 1 wissel en kon er wat moeilijker doorgewisseld worden. En de stand was met nog ongeveer 11 minuten te spelen 8-12 in het voordeel van Unitas. Maar de Roda meiden gaven het niet op en onder aanvoering van een uitstekend keepende Danique kwamen de meiden weer terug. Door doelpunten van Lisanne en Katie kwamen we weer dichterbij en werd de stand op 10-12 gezet. Helaas wisten de meiden van Unitas weer de ruimte te vinden en werd de uiteindelijke stand bepaald op 10-15.

In de 2e helft weer een goed spelend Roda gezien en helaas in de 1e helft niet scherp genoeg. Met een ruststand van 3-8 en een eindstand van 10-15 is het duidelijk dat we zeker niet onder doen aan de koploper. De 2e helft was dus gewoon (7-7) gelijkwaardig aan elkaar. De volgende keer gelijk in de 1e helft al lekker scherp spelen en dn kan de stand zomaar ineens heel anders zijn 😉