D-Force #1: Warrige wedstrijd, wonderbaarlijke acties

Als we zo terugkijken naar het begin van het seizoen en waar we nu staan, kan de coach niet anders concluderen dat we er nog lang niet zijn. Willen we volgend jaar meedingen naar een plek in de eredivisie, dan is er nog wel een weg te gaan… 😉

Als we kijken naar ons eigen niveau, dan kunnen we duidelijk zien dat we stappen maken. Beetje bij beetje kunnen we steeds meer spreken van een team. Al is de bandbreedte qua leeftijd en kunde met de 12 spelers groot, beetje bij beetje kneden we het om tot een hecht team.

In het begin uitte dit zich nog in sporadisch gedrag, maar we zitten op de goede weg om er een constante factor van te maken. Het doel om volgend seizoen met een goed op elkaar ingespeeld team te hebben, ziet er goed haalbaar uit. Op naar level 2!

Vandaag hebben we voor het eerst volgens een vast wisselschema gewerkt. Dat is uiteraard nog even wennen, maar het biedt meteen ook andere mogelijkheden als het om de “vaste” (lees vastgeroeste) posities gaat.

Samenspel en blijven kijken is nog wel een aandachtspunt. Maar nu de coach wat meer tijd krijgt om hier op te sturen, krijg je dan toch de situatie zoals vandaag. Warrig, maar ook wonderbaarlijke acties en het resulteerde uiteindelijk in een winst van 20-11 tegen HVOS.

Riley heeft weer duidelijk laten zien wat hij waard is. Niet bang om door te gaan en dat levert uiteraard doelpunten op! Net als de andere op dreef zijnde spelers moeten jullie wel proberen wat meer oog voor elkaar te hebben. Je zet iets op maar het terugspelen is nog iets wat soms ontbreekt terwijl de ander zo door kan lopen. Dit is slechts nog de laatste stap naar het echte samenspel om elke aanval af te ronden met een doelpunt! Goed gedaan rakker!

Méoni had vandaag (eigenlijk deze hele week) pech. Sinds dat de coach op zijn woorden let (hun hun hun), is er geen lol meer aan. Geen zorgen knul, geduld… Probeer je acties en strakke ballen niet alleen via Tristan hé! Die weet je heel goed te vinden, nu de anderen ook met dezelfde passie en dan help je heel goed mee om er een team van te maken!

Yannick had dubbel pret. Door eigen initiatief en schijnbewegingen helemaal vrij voor het doel gekomen en dan ook beide momenten benutten! Meer durf levert meer resultaat! Je bent enthousiast in het spel en zeker vandaag mocht je terecht met een big smile rondlopen!

Ramón heeft nu zijn tweede wedstrijd gespeeld. Wat pik jij de zaken zo relaxed en snel op. Het levert nog geen doelpunten op, maar van zenuwachtig en onervaren in het veld staan is bij jou geen sprake van! Ga zo door, want je vordert snel!

Kye was vandaag de keeper en met slechts 11 doelpunten tegen was wel weer duidelijk dat je daar een belangrijke rol in speelde! Je hebt een meerwaarde als speler, maar dat keepen gaat je ook echt goed af (nee, niet bang zijn, je mag volgende week gewoon weer spelen hoor!)

Tristan begint de laatste weken steeds meer op stoom te komen. Heeft nu gezien met het open spel bij de D, dat instarten het sleutelwoord is. Nu gaan we dit weer eens proberen vanaf de opbouw, want als het spel tussen de opbouwers en hoeken goed verloopt, heb je vrije doorgang!

Sven heeft vandaag op diverse plekken gestaan en laten we duidelijk zijn… Volgens mij maakt het niet zoveel uit waar we je in het veld zetten. Op de cirkel voel je je thuis, maar als opbouwer (of later ook midden) doe je er niet voor onder. Overigens begin je nu steeds meer met overtuiging te schieten. Nog steeds scherp in de hoeken van het doel, maar duidelijk veel harder dan in het begin van het seizoen!

Charlie begint te ontdooien! Het heeft even geduurd, maar we wisten dat het eraan zat te komen! Veel oefenen op je sprongschot, dat geeft je meer vertrouwen. Vandaag heb je je eigen kansen gemaakt en bent doorgegaan richting doel. De afronding is nog even wennen omdat je schrikt van je eigen bewegingen, maar dat komt goed. Je gaat ervoor en dat gaat binnenkort hele mooie doelpunten opleveren!

Storm heeft nog niet zoveel kunnen trainen en dan vandaag je eerste wedstrijd. Het leek een groot veld met chaos voor je. Zo’n eerste wedstrijd is altijd wennen (en de 2e en 3e net zo). En dan heb je ook nog zo’n vervelende coach die je snel het veld instuurt als Méoni even zijn veters moet strikken. “Waar moet ik staan?” Gewoon in het veld, we gooien je in het diepe, maar zwemmen kun je wel, dat blijkt! Vangen en gooien gaat goed, nu gewend raken aan de wedstrijden en volgende week leg ik je even wat uit over loopwegen. Ik heb zo’n flauw vermoeden dat als jij op stoom komt, dat je eerste doelpunt niet lang op zich laat wachten.

Daan heeft een paar mooie gaten ontdekt in de verdediging en startte daar tijdig op in om vervolgens met overtuiging te kunnen scoren. Maar ook niet bang om nu gewoon omhoog te komen voor een sprongschot. Mooie acties! De gekke hoge ballen werd vandaag geminimaliseerd tot slechts 1! En dank voor de tip… Je had gelijk. In de laatste minuut toch nog even “alle ballen naar Thijmen”…

Thijmen schrok zich een hoedje toen hij weer helemaal vrij stond en zowaar de bal kreeg (waarschijnlijk doordat het publiek de middenman ook even “informeerde” over de mogelijkheid die zich voordeed). Wat dan nog veel leuker is dat meneer doodleuk de bal op een of andere wijze tussen de doelpaal en been van de keeper weet te frummelen en scoort! Nou, dat was een cadeautje. Een mazzeltje! Maar goed dat je in die laatste minuut nogmaals de bal kreeg en duidelijk maakte dat je echt wel goed kunt scoren met listige stuitballetjes! Twee doelpunten! Topper!

Marc, beterschap en hopelijk tot maandag!

De coach