Ondanks verlies een positief begin!

F2 speelde zaterdag 14 januari tegen DWS F2. Het begon allemaal wat onrustig, doordat iedereen kwam binnen druppelen, maar om 14.00u konden we toch met vijf spelers met de wedstrijd beginnen. Jay speelde vandaag voor het eerst mee.

Yasmine, Sabrine, Antonia en Jinthe hebben alle vier een kwart van de wedstrijd gekeept en dat deden ze erg goed. Ook op andere plekken in het veld ging het goed. Sabrine en Antonia krijgen het verdedigen steeds beter door en stonden heel vaak op de goede plek. Antonia en Jay stonden vaak vrij bij de cirkel. Antonia wist deze wedstrijd ook haar eerste doelpunt te maken! Sabrine is erg fanatiek om de bal te pakken te krijgen. En Yasmine en Jinthe hebben goed overzicht, weten elkaar goed te vinden, maar spelen ook de andere spelers goed aan. Na een kleine achterstand voor Roda in de eerste helft, wist DWS in de tweede helft verder uit te lopen. Daardoor sloten we de wedstrijd helaas af met 2-8.

Ondanks het verlies hebben jullie naar mijn mening een erg goede wedstrijd gespeeld! Doordat de F2 nu grotendeels bestaat uit kinderen die dit seizoen zijn begonnen met handbal, was het in het begin van de wedstrijd even zoeken, maar eigenlijk hadden jullie elkaar behoorlijk snel gevonden. Het schakelen tussen aanval en verdediging kost soms nog (net wat teveel) tijd, maar er werd goed overgespeeld en de jullie gaven elkaar goede aanwijzingen. Dit geeft dus goede hoop voor de komende wedstrijden!

Volgende week zal ook Chantal meespelen en de weken er na zullen er waarschijnlijk nog een aantal nieuwe kinderen bij de F2 mee gaan doen. Dat zal ook weer even wennen zijn, maar jullie hebben laten zien dat jullie dat heel snel oppikken! En het is natuurlijk ook fijn dat er dan een of misschien zelfs meerdere wissels zijn, zodat je af en toe ook even op adem kunt komen. We gaan er een leuk zaalseizoen van maken!