The E-Team: Een zware klus

Vandaag mocht ik de kids van de E begeleiden bij de wedstrijd. Dat was een leuke uitdaging. Allereerst natuurlijk de grootte van de groep. 5 wissels is niet niets. En allemaal wilden ze natuurlijk heel graag heel veel spelen. Wat ik logisch vind, maar wat niet haalbaar was. En ja kids, daar kunnen we niets aan doen, dus accepteren maar. Sepp had vandaag zijn eerste wedstrijd, dus even wat extra uitleg en daarna kon hij het veld betreden. Helaas konden Anoek en Milan en Cheyenne niet bij de wedstrijd aanwezig zijn.

Voor de wissels kreeg ik hulp van Chantal (moeder van River). Super fijn.

Allereerst een goede actieve warming-up en daarna een leuk spel in 2 teams om er een beetje in te komen. Nog even Guido warm gegooid, zodat hij lekker kon keepen.

Ja en toen zagen de kids onze tegenstanders… Oei wat zijn ze groot… Ja inderdaad de meesten 1 of 2 koppen groter… Maar gewoon lekker ballen met elkaar en ervoor gaan.

In de eerste aanvallen merkte ik inderdaad dat de kids onder de indruk waren, en zich ook makkelijk lieten passeren, en hoewel Guido echt mooie ballen hield, stonden we binnen no-time met 0-4 achter. De kids nog even gezegd dat groter niet automatisch sneller en sterker betekent. Met andere woorden ga uit van je eigen krachten. Door vier mooie doelpunten van Romy, Ilse en River kwamen we richting het eind van de eerste helft op 9-4. Wat nog mooier was, dat de kids meer gingen voor de balonderschepping en de het veroveren van de bal.

In de tweede helft is er keihard gewerkt in de verdediging, helaas was het aanvallen met die hele grote kids tegenover ons toch nog erg lastig. Toch wist Timothy nog een mooi doelpunt te maken. Wat de uiteindelijke eindstand op 5 – 17 bracht.

Nog even de kids op een rijtje:

Anne had een hele mooie actie, liep zich goed vrij, kreeg de bal en schoot op het doel. De keeper had de bal, maar wat een mooie schot, dit moet je vaker doen.

Jasmijn was doelgericht, alleen is het lastig om te besluiten wanneer je nou moet gooien, dat gaat echt nog wel komen hoor.

Sepp probeerde overal te zijn waar de bal was, lekker actief, denk dat je snel je plekje vinden gaat binnen dit team.

Kate had vanaf het midden een goed spelinzicht, je speelde veel af, ga ook voor je eigen kansen he meid.

Shavano in de verdediging bleef je er goed voor! Knap gedaan.

Ilse lekker fanatiek in de verdediging, in de aanval mooie schoten, waarvan ook 1 doelpunt.

River je gaat vol voor de bal, super en dan dat doelpunt vanaf de cirkel. De meiden C waren hier echt van onder indruk. Goed gekeept ook!

Guido in het doel sta je je mannetje, vandaag was het allemaal niet even makkelijk, toch heb je hele mooie ballen gehouden.

Nissa het vangen gaat steeds beter, ook zag ik regelmatig goede focus in de verdediging. Blijf zo doorgaan.

Romy Super goed schot op doel, en daardoor een mooie doelpunt. Ga meer voor je eigen kansen meid. Verdedigend bijna niet te passeren.

Timothy Hard gewerkt, goed ballen weggetikt en je mooi vrij gespeeld en daaruit gescoord.

Super goed gedaan kanjers!! Alle koppies omhoog gehouden ondanks de zware wedstrijd! Dat noem ik teamspirit! Succes verder in de competitie!

 

Lieve groetjes Ruth