C- meiden: een pittige wedstrijd tegen DWS

Dit weekend mochten we in de Zadkine aantreden tegen DWS. Op het veld hadden we na een spannende wedstrijd met een paar doelpunten verschil gewonnen maar in de eerdere ontmoeting in de zaal speelde de meiden een geweldige wedstrijd en werd er met 12-25 gewonnen. Dat laatste betekent natuurlijk niet dat we er al van uit moesten gaan dat het nu weer zo makkelijk zou gaan. We moeten het nog steeds zonder Nina doen en dat is best wel wennen.

Lisanne maakte de openingstreffer en al snel volgde Joelle met 2 doelpunten waardoor we in ieder geval met een voorsprong de wedstrijd begonnen. DWS wist ook hun eerste doelpunt te maken maar Laila zette de voorsprong weer op doelpunten. Maar daarna gaf DWS wat meer gas en namen de Roda meiden wat gas terug en het werd spannend want er werd daarna een beetje om en om gescoord door de meiden van DWS en Roda. De voorsprong kon niet worden vergroot en met een 7-4 ruststand bleef de voorsprong doelpunten.

Ook in de 2e helft lukte het niet om de voorsprong uit te breiden. Katie zette door de bal te onderscheppen en pijlsnel in de break te gaan (ja ja je was echt pijlsnel Katie) de stand op 4 doelpunten verschil (9-5) maar DWS vocht zich terug naar een 11-11 stand. Pfff wat was het spannend.

Door nog 2 doelpunten van Laila en 1 van Katie was de uiteindelijke stand 14-12. Een zwaarbevochten overwinning, maar de punten zijn weer binnen. Volgende week zijn wij vrij en die week erna mogen we weer aantreden in de Zadkine. Twist is dan onze tegenstander.

Groetjes Marian